Busstation blir bostäder

Nästa vecka slutförs de arkeologiska undersökningarna, samtidigt som marken saneras. Sedan är det dags att börja bebygga kvarteret Mässingen på gamla busstationen.

14 augusti 2014 13:00

Inte mindre än 27 centrala byggprojekt kan kommunen just nu stoltsera med, som pågår, är på gång eller inom kort eller längre in i framtiden. Och byggnationen av den gamla busstationen är bara en pusselbit i moderniseringen av centrala Norrköping. Här står i dag vissa tomter helt öde, andra tjänar exempelvis som parkering eller busshållplats.

Jämt fördelat

Byggnationen i kvarteret Mässingen beräknas komma igång vid årsskiftet, eller strax efter. Det är fastighetsbolaget Botrygg AB som står för den. I ett tidigare skede pratades det om 100 lägenheter, från tvåor till femmor där hälften skulle bli bostadsrätter och hälften hyresrätter. Nu handlar det snarare om 70 lägenheter, men fortfarande med samma fördelning. En bra sådan, har det visat sig.

– Det har varit väldigt bra intresse hittills, med många intresseanmälningar, även om vi är i ett tidigt skede. Efterfrågan på bostadsrätter och hyresrätter är jämt fördelat, säger Henrik Söderbring, förvaltningschef Botrygg AB.

Positivt!

Byggstarten planeras i samband med att Botrygg ska ha färdigställt sitt pågående bygge i kvarteret Krogen uppe vid Folkparken. Då flyttas byggkranen till Mässingen. Och då är förhoppningsvis det planerade huset fyllt.

– Det är vår ambition, det känns positivt i Norrköping. Det råder brist på bostäder i Norrköping, säger Henrik Söderbring som tror att visionen går att uppfylla.

Inflyttning 2016

Nästa etapp i byggnationen på gamla busstationen är området Rodga, där intressenter kan lämna in sin intresseanmälan senast den förste september. Inflytt i kvarteret Mässingen beräknas till 2016.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!