Jarl (M) saknar tydlig riktning

"Efter i dag tror jag fler än någonsin frågar sig vad man egentligen får för den skatt man betalar".

Budget 18 september 2019 09:59

Så kommenterar oppositionsråd Sophia Jarl (M) budgeten generellt, en budget hon står tudelad inför. Att Norrköping tilldelas 50 miljoner kronor i generella statsbidrag 2020 tycker hon så här om:

– Det här med generella statsbidrag är tudelat. I den ekonomiska kris kommunen befinner sig i så är 50 miljoner förstås välkomna pengar inför 2020. Samtidigt är det problematiskt att Norrköpings kommun blivit så enormt beroende av dessa statsbidrag i stället för att i större utsträckning klara av sina egna kostnader.

 

För Norrköpings del gläds Moderaterna mest över sänkta arbetsgivaravgifterna för unga. Arbetslösheten är huvudorsaken till att det saknas så mycket pengar i till exempel skolan och vården, enligt M: 

– Sänkta arbetsgivaravgifter är det mest positiva som jag ser det. Hade Annie Lööf i stället valt att vända sig till höger när det kommer till att bilda regering och ta fram statsbudget, hade det kunnat bli väldigt många fler skattereformer som är viktiga för näringsliv och jobbtillväxten, säger Sophia Jarl.

 

Generellt tycker oppositionsrådet att det saknas en tydlig riktning var regeringen vill ta Sverige: 

–  Det här är ett ihopplock utan tema, lite av varje från S, C och L:s önskelista. Ett helt oseriöst sätt att styra Sverige om du frågar mig. Den här budgeten handlar mer om att baxa igenom den i riksdagen med Löfven fortsatt som statsminister, än att verkligen vilja åstadkomma långsiktiga förändringar för våra skattepengar. Efter i dag tror jag fler än någonsin frågar sig vad man egentligen får för den skatt man betalar.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Ämnen du kan följa