Utsatt för mordförsök har lämnat sjukhuset

Två män i 20-årsåldern och en 48-årig kvinna ska ha varit inblandade i ett bråk som slutade med mordförsök. Alla siter i förvar hos polisen.

Tekniker anlände strax före midnatt till den aktuella adressen.

Tekniker anlände strax före midnatt till den aktuella adressen.

Foto: Ulf Wigh/Wighs news

Brottslighet2019-12-02 14:30

En man i 20-årsåldern fördes med ambulans till Vrinnevisjukhuset efter att på söndagskvällen ha utsatts för ett misstänkt mordförsök i en lägenhet på Tunnbindaregatan i centrala Norrköping. 

Det var strax efter 20.00 på kvällen som polisen larmades till den aktuella adressen. Där hittades en man i 20-årsåldern skadad, enligt uppgifter ska han ha knivskurits. 

Hans tillstånd var enligt en bulletin från sjukhuset på måndagen allvarligt, men stabilt och att han får stanna kvar på sjukhuset för observation. Under måndagen fick han dock lämna sjukhuset och finns tillsammans med de andra två andra misstänkta i förvar hos polisen.

En kvinna i 50-årsåldern och en man i 20-årsåldern  befann sig i lägenheten när den andra mannen kom dit. När polispatrullen anlände fanns det spår i trappuppgången som tydde på att något hade hänt och man gick in i lägenheten.

Under natten förhördes samtliga personer om det misstänkta mordförsöket och den grova misshandeln som ska ha skett.

Den tekniska undersökningen pågick under söndagsnatten och enligt tidiga uppgifter ska det ha varit en hel del blod på brottsplatsen.

–  Vi fortsätter med förhör för att få fram en sannolik bild av vad som egentligen hände på platsen, säger Calle Jerrhage vid polisen i Norrköping.

Senast på torsdag måste åklagare besluta om de misstänkta personerna ska begäras häktade eller försättas på fri fot.

Karta: Tunnbindaregatan
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!