– Jag vet inte så mycket om attacken eller vad man ska kalla det, mer än att kommunens säkerhetssamordnare kontaktade polisen. När vi kom på morgonen såg vi inget och har inte fått någon information om vad det rör sig om, säger Ellika Kyndel, museipedagog och projektledare på Stadsmuseet.
Hon är inte förvånad över det som hände under natten eftersom museet utsattes även förra året. Då hade någon bland annat placerat en resväska med antisemitiskt innehåll utanför museet.
I mars hade klistermärken med Nordiska motståndsrörelsens, NMRs logga klistrats upp på entrédörren, bakom satt rakblad.
NMR tog dock inte på sig den attacken. Ingen har heller gripits misstänkt för något av brotten.
Och i år har även Sveriges radios och Sveriges televisions redaktioner utsatts och man har hittat burkar och lappar med antisemitiska budskap.
Även synagogan ska enligt uppgifter ha utsatts för ett liknande brott under natten. Dessa uppgifter är dock åtkomstskyddade och utredande polis har inte gått att nå för en kommentar.
Trots förra årets händelse väljer Stadsmuseet att utöka sin utställning "Medlöperi och motstånd" genom att bland annat visa upp väskan med antisemitiskt innehåll.
– Det är ett av våra uppdrag att visa och prata om demokrati och då ingår det att berätta för allmänheten hur antisemitismen ser ut idag, säger Ellika Kyndel.
Stadsmuseet väljer också att förlänga utställningen som, enligt Ellika Kyndel, fick ett abrupt avslut när coronapandemin slog till i mars och begränsade museets möjligheter att hålla öppet för allmänheten.
Under Förintelsens minnesdag kommer en film som Ellika Kyndel tillsammans med bildarkivarie Pernilla Pausa står bakom att visas på Norrköpings kommuns webbplats, som en del av uppmärksammandet av Förintelsen.
– Jag vet inte, men jag tror att det kommer vara möjligt att titta på filmen, där vi pratar om händelserna, visar väskan och klistermärkena som dolde rakblad, under en tid framöver, säger Ellika Kyndel.
Polisen ska ha haft extra bevakning under natten med tanke på Förintelsens minnesdag, men har inte resurser att kunna bevaka alla objekt.
Nu sätts hoppet att få fast gärningsmännen till eventuell kameraövervakning eller egna väktare hos de drabbade. Eller att vittnen hör av sig om man sett något som kan sättas i samband med det som polisen rubricerar som Hets mot folkgrupp.