– Vi har under en längre tid varit förskonade från bangers på våra matcher, både på hemma- och bortaplan. Huvuddelen av supportrarna tycker inte att det tillför något, bengaler kan man titta på, men bangers smäller bara, säger Johan Schollin, säkerhets- och evenemangsansvarig IFK Norrköping.
Under flera år har man arbetat aktivt för att få bort bangers från arenorna. Och man har lyckats.
– Det är inga bra grejer, vilket publiken har förstått. Peking Fanz samt övriga supportergrupper på våra läktare har också tagit avstånd från bangers, säger Johan Schollin.
Det betyder inte att IFK Norrköping och andra klubbar inte har problem med pyroteknik på arenorna under matcherna, ett problem som dessutom har ökat.
– All pyroteknik är förbjuden, trots det är den ett problem inom hela supportervärlden. Som klubb jobbar vi mot det liksom att supportrar maskerar sig - vilket också är förbjudet, säger han.
Själv förstår han att man kan tycka att pyroteknik är fint, som vid nyårsfirande.
– Men det är förbjudet på arenorna och det är det vi har att förhålla oss till.
Förbudet har dessutom triggat till protester.
– Man vill visa polisen att man inte gillar förbuden eller villkorstrappan. Efter att publiken fick återvända in på arenorna i höstas har vi sett en ökning av pyroteknik, det har vuxit till en proteströrelse bland fansen, säger Johan Schollin.
Klubbar och supportrar menar att de villkor som anges av polisen inte fungerar, utan istället bestraffar kollektivet och inte de individer som begår brott eller stör ordningen.
Under alla IFK Norrköpings matcher, utom en, i årets Allsvenskan efter att alla publikrestriktioner lättat har det förekommit pyroteknik.
– Det är ett lagbrott och pjäserna kan bli oerhört varma och orsaka skador. På senaste matcherna nu på slutet har människor i publiken fått aska eller annat fragment från pyrotekniken i ansiktet, säger Johan Schollin.
Samtidigt jobbar IFK Norrköping med att stärka skyddet.
– Vi visiterar alla åskådare på ståplatsläktaren och kontrollerar väskor. Vi söker med handburna metalldetektorer och genomsöker arenan innan varje match. Men vi kan inte kroppsvisitera överallt på våra besökare, säger Johan Schollin.
Nu ser man även över hur man kan förstärka det yttre skalskyddet genom högre staket och mer personal på fler positioner.
– Ofta får vi frågor varför vi inte ingriper i större utsträckning när vi upptäcker att det brinner och folk kan uppleva det som provocerande att vi bara står och "tittar på". Men det handlar om att inte förvärra läget och skapa tumult där pyrotekniken kan göra att det börjar brinna på arenan, säger Johan Schollin.
Det betyder inte att man tycker att det är okej.
– Dessutom granskar vi videomaterial efteråt för att kunna identifiera de som kan ha begått brott. Det har sina svårigheter eftersom många är bra på att maskera sig, men vi försöker följa dem från innan de maskerade sig genom att använda både arenans fasta kameror och vakternas kroppsburna kameror, säger Johan Schollin.
Han har även förståelse för att delar av publiken kan uppleva obehag och kanske avstår från att gå på matcherna.
– Det sker brott, men i det stora hela är det säkert att gå på fotboll. Jag kan förstå att man som besökare kan tycka att det är obehagligt med maskerade människor och pyroteknik. Vi får nog alla ansvariga sätta oss ner och gnugga geniknölarna för att komma tillrätta med pyrotekniken, säger Johan Schollin.