Brottsplats Höör, Huddinge, Nacka, Alvesta och så det som ligger oss geografiskt närmast, Linköping, där en kvinna attackerades och dödades i en tunnel vid Resecentrum i Linköping.
Nu höjs röster för att både polis och politiker måste ha en nolltolerans värt namnet när det gäller mäns våld mot kvinnor. Fotboja för de män som bryter mot besöksförbud och minst två års fängelse i straffskalan så att den som misstänks automatiskt blir häktad, är några av förslagen för att förhindra att fler kvinnor dödas.
Men straff verkar inte ha den avskräckande funktion som rättsväsendet hoppats på.
Atilla Yoldas, författare, krönikör som sedan 2018 representerar, som journalist, Sverige i Europeiska jämställdhetsinstitutet är också för hårdare straff, men att det är det förebyggande arbetet som måste intensifieras.
– Det är inte så att en man efter fem års förhållande med en kvinna vaknar upp en morgon och mördar sin partner. Det började troligtvis långt innan med att han började skrika, slå sönder saker i hemmet, började använda psykologiskt våld, sexuellt våld - ett mönster som eskalerar, säger Atilla Yoldas.
Det handlar om våld som trappas upp, när pojkar och män inte får utlopp för sina egna tankar och känslor på annat sätt.
– En "riktig" man gråter inte, visar sig inte svag. Istället höjer han rösten och slår näven i bordet för att få rätt. Det är det destruktiva mönster som pojkar lär sig istället för empati och omtanke. Det sociala mönstret används som rättfärdigande för att han beter sig som skit, säger Atilla Yoldas.
De organisationer som arbetar förebyggande mot mäns våld mot kvinnor och för förändrade synsätt får enligt Atilla Yoldas inte alls lika mycket stöd som de som jobbar för hårdare straff.
– Det är det förebyggande arbetet som vi måste ta på allvar, om vi tror att det är kört och att män inte kan förändra sig så är det kränkande att se på män som inkapabla att ändra sina beteenden, men var och en måste ta ansvar på allvar, säger Atilla Yoldas.
Samtidigt ser vi en som han kallar "boysclub" där män håller varandra om ryggen. Han nämner att Horace Engdahl till och med efter att Jean Claude Arnault dömts för våldtäkt stöttade och förminskade händelsen. Liksom de tre kompisar som efter att Soran Ismail anklagats för flera våldtäkter stöttade i SVT-programmet "Persona non grata" med tips på hur man på ett roligt sätt skulle få folk att glömma anklagelserna.
– Det som ändå är positivt är att det har väckt starka protester och en debatt där vi märker att det inte längre fungerar att förmildra förövarna på det sättet. Också killar och män reagerar i större utsträckning nu är för tio, femton år sedan, man blir inte lika enkelt ursäktad, säger Atilla Yoldas.
Det finns en växande motrörelse mot machokulturen och det är männens ansvar att fortsätta förändringen.
– Inte som män, utan som medmänniskor. Fem kvinnor som mördats är så vidrigt att vi inte kan rycka på axlarna, vi måste göra något i vår vardag varje dag, säga ifrån när män pratar illa om eller beter sig illa mot kvinnor, säger Atilla Yoldas.
Att säga att det säkert handlar om män med annan bakgrund än den svenska är enligt honom en alldeles för enkel förklaring.
– Vi ser att män runt om i världen är kapabla att mörda kvinnor, det handlar inte om en folkgrupp, den gemensamma nämnaren är män och upprätthållandet av en destruktiv norm, inte etnicitet, säger Atilla Yoldas.