– Det har skett i obetänksamhet. Inte för att polisen är för någonting, säger kommunpolis Annika Granath.
Men borde inte en före detta supporterpolis, som fortfarande arbetar som polis, insett hur bilden kunde tolkas?
– Jo, men det får stå för honom, säger Annika Granath.
Informationen som polisen vill nå ut med kommer efter att EST-lägesbilder (Effektiv samordning för ökad trygghet) återkommande visar att medborgarna upplever problem med bangers i vardagen.
Boende där bangers smäller av tror ofta att det handlar om skottlossning. Det skapar en otrygg boendemiljö och polis som rycker ut efter larm har svår att reda ut brotten.
– Det smäller och sedan finns inget kvar, inte den som smällt av heller så det gäller att ta dem innan säger Annika Granath.
Både vuxna och barn har skadats av bangers.
– Vi har dessutom kännedom om skrämda hästar vilket resulterat i skadade ryttare och skrämda husdjur varav en hund blev påkörd och avled, säger Annika Granath.
Varför är det så populärt med bangers?
– De som smäller har nog alltid haft ett intresse och tycker att det är roligt, men jag tror inte gemene man känner till att det är olagligt med fängelse i straffskalan, säger Annika Granath.
När det hörs smällar vill polisen att allmänheten fortsätter ringa in och ge tips.
Sedan 2001 råder totalförbud i Sverige på att inneha eller sälja smällare. Trots det har användandet av bangers ökat och numera smälls det året om, det har även förekommit inomhus i skolor.
– Olaglig försäljning och användande av smällare/bangers skapar inte bara otrygghet utan riskerar också att resultera i fysiska skador som hörselnedsättningar eller allvarliga bränn- och sårskador. Föräldrar eller andra vuxna som förser unga med sådan pyroteknik begår brott, säger Richard Tjernström, säkerhetschef Norrköpings kommun.
I oktober stoppades en IFK-supporter av Tullen med en kartong innehållande 120 stycken bangers som han olagligt var på väg att föra in i landet. Mannen döms nyligen att betala 40 dagsböter, om totalt 8 400 kronor.
– Vi har ett bra samarbete med Tullen som vi kommer att fortsätta med. Vi kommer också att informera om bangers i våra sociala medier, säger Annika Granath.
Bangers är också vanligt förekommande på exempelvis fotbollsmatcher och i en ny nationell inriktning mot idrottsrelaterad brottslighet är enhetlighet och samverkan centrala delar i polisens arbete.
Idrottsrelaterad brottslighet kan exempelvis vara olika former av brott mot ordningslagen som användning av pyroteknik utan tillstånd, inhopp och inkast på planen, men också vålds- och skadegörelsebrott liksom korruption och matchfixning.
Polisens brottsbekämpning gäller oavsett om störningen eller brottet begås på en idrottsarena eller någon annanstans i samhället.
Polisen har en ny samverkansstruktur där man på den nationella nivån bland annat ansvarar för samverkan med Riksidrottsförbundet och specialförbund. Till den nationella nivån hör även ett forum som ger en inriktning för arbetet med idrottsrelaterad brottslighet.
På regionsnivå sker samverkan bland annat med regionala företrädare för idrottsförbund, klubbar och supporterorganisationer. På lokal nivå sker en dialog med olika idrottsklubbar exempelvis inför matcher kring frågor som rör ordning, säkerhet och villkorsgivning.