– 61 timmar efter händelsen så hör polisen av sig. Hänvisar till ett ”förhör” som togs på plats och att man nu kommer att genomföra en ”digital” dörrknackning, samtidigt letar man efter resultat från brottsplatsen av tekniker som inte varit här.
Ronny Ståhling har under många år jobbat som ordningsvakt, som skolcoach och i perioder som politiker för moderaterna. Alltid för att stävja oreda och kriminalitet. Vilka som ligger bakom attentatet natten till lördag när familjens båda bilar sattes i brand utanför huset i Krokek, vet ingen än, men visst finns det "kandidater". Han har ju blivit hotad förr.
– Det var planerat. De kom "bakvägen" så de har varit här och rekat, om de inte sedan tidigare har väldigt god kännedom i området, säger Ronny Ståhling.
I och med sina olika arbeten och uppdrag har han tre huvudmän. Men varken kommunen eller polisen har enligt honom, som de borde när en förtroendevald eller som polisen är huvudman för, utsätt för ett grovt brott, agerat tillräckligt.
Och han får visst medhåll från kommunens säkerhetschef.
– Vi kan förbättra våra rutiner, framförallt när det gäller mellan polisen och oss. Hur får vi reda på att en förtroendevald utsatts för ett grovt brott? Som det var nu så kom den informationen via moderata gruppledaren Sophia Jarl som kontaktat kommundirektören som kontaktade mig, säger Richard Tjernström.
Efter det ska Ronny Ståhling ha erbjudits en första kontakt med Previas kristeam för att via en första telefonkontakt hitta alternativ för stöd.
– Ronny återkom inte, säger Richard Tjernström.
Enligt Ronny Ståhling ska han ha blivit erbjuden ett personlarm av kommundirektören.
– Ett personlarm var inte det jag och min familj behövde initialt. En kurator, terapeut, någon som vi kunde pratat med direkt, någon förstod att dämpa effekterna av det vi utsatts för och som kunde berätta hur vi skulle ta oss genom den första tiden, det hade vi behövt.
Under måndagen hölls ett av polisens och kommunens kontinuerliga möten och frågan om helgens attentat kom upp på dagordningen.
– Vi gick igenom hur vi agerat och vilka gemensamma rutiner som behöver förbättras. I kommunen har vi jobbat aktivt med att informera förtroendevalda gällande hot och hat, men i huvudsak förebyggande. Vilket stöd som den som drabbats behöver och vill ha är dynamiskt beroende på händelse och kan variera från person till person, säger Richard Tjernström.