Bråvikslinjens båt åkte på kryssning

Efter sommarens reguljära båtturer till Esterön och djurparken, arrangerade nu Bråvikslinjen en kryssning till Arkösund.

Här närmar sig Bråvikskryssningens båt slutmålet Arkösund.

Här närmar sig Bråvikskryssningens båt slutmålet Arkösund.

Foto: Sören Boström

Bråviken2019-10-01 08:00

Nystartade Bråvikslinjen, som trafikerat linjen Esterön och Kolmårdens djurpark i sommar, arrangerade nu en kryssning med båten m/s Viskär till Arkösund tur och retur.

– Jag försöker hitta på nya användningsområden för båten, säger Björn Hammarskjöld, som äger rederiet Björns Båttransporter AB.

Bland annat då den här engångskryssningen?

–  Ja, men förutom Bråvikslinjen och nu den här kryssningen, har jag också arrangerat räkkryssningar, after Work-kryss och i december blir det julbordskryss.

Så hur känns den här första säsongen med m/s Viskär här i Norrköping?

–  Det har varit väldigt spännande projekt och går det bra nu med det som återstår under det här året, ser ekonomin hygglig ut, för att vara första säsongen.

–  Dessutom, tillägger Björn Hammarskjöld, kommer jag också att starta med resor redan under den här hösten, med min nyinköpta så kallade ribbåt.

Vad handlar det om för båt och resor?

– Det är en snabbgående båt, som kommer att föra passagerarna snabbt ut i skärgården från Hamnbron, eftersom den går i 60 knop.

Men är det inte hastighetsbegränsningarna i Bråviken?

– Det enda är hastighetsbegränsningen fem knop från Hamnbron och ut till och med Lindökanalen, men sedan kommer vi att kunna öka farten och snabbt nå ut till skärgården utanför Bråviken.

Och planerna inför nästa år?

–  Då fortsätter jag med Bråvikslinjen, förhoppningsvis med fler turer inlagda samt ännu mer temaresor. Det är redan klart med en yogakryssning och jag är öppen för fler kryssningsidéer.

Före kryssningsstarten kom en regnskur och då passade Björn Hammarskjöld på att torka upp sittplatserna utomhus.
Före kryssningsstarten kom en regnskur och då passade Björn Hammarskjöld på att torka upp sittplatserna utomhus.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!