– Jag hörde ju lite folk på plats i förra veckan, men det gav ingenting, säger Lars-Inge Olsson, utredande polis vid grova brott i Norrköping.
Teknikerna är dessutom fortfarande osäkra på om den första branden över huvud taget var anlagd. Då började det brinna utanför ett källarförråd där det bland annat stod en grill.
När det gäller den andra branden kan den inte ha startat av sig själv eftersom det började brinna i ett duschdraperi i den gemensamma duschen på asylboendet.
– Nu avvaktar vi lite och hoppas att någon vill prata, kanske inte med oss, men med personal på plats. Att de vill lätta sitt hjärta eftersom vi inte har någon teknisk bevisning, säger Lars-Inge Olsson.
Men mest hoppas han på att det inte ska ske några fler bränder på boendet.
– Kanske har den här personen fått sig en tankeställare och vi slipper fler bränder.
På asylboendet har det hållits information med de boende om vikten av säkerhet och även om ingen heller har gett sig tillkänna i samtal med personalen så har man ändå avvisat och förflyttat vissa personer.
– I vår sammantagna bedömning har det framkommit personer som har ett misstänkt beteende, säger Kenneth Edström, bostadssamordnare och enhetschef för ett antal flyktingboenden, bland annat det här på Hangargatan i Bråvalla.
Det rör sig om personer som efter händelserna bland annat haft ett onormalt intresse för bränderna och de säkerhetsåtgärder som vidtagits.
– Det är personer som bott här, men som nu har flyttat till annat boende med annan karaktär, säger Kenneth Edström.
Samtidigt som han anser att det råder en god stämning på boendet och att ingen har behövt utökat stöd på grund av oro i samband med bränderna finns det fortfarande orosmoln.
– Vi håller tummarna för att det inte kommer att ske några fler bränder, men jag hoppas att det går att få fram vem som står bakom eftersom det är en gnagande oro så länge den eller de personerna går lösa, säger Kenneth Edström.
Från och med förra onsdagen har ett åtgärdsprogram startat där man ser över el- och brandsäkerheten, ser till att inget brännbart står i korridorerna, infört kameraövervakning och tagit dit securitasvakter som jobbar dygnet runt, samt ökat bemanningen från socialtjänsten.
Boendet är ett genomgångsboende, där barn, familjer och ensamkommande i genomsnitt bor i två, tre månader. Man tar även emot jourplaceringar på kvällar och helger. För en dryg vecka sedan ökade beläggningen från cirka 25 boende till 48.