Jan-Peder Daréus, vd och produktionschef, och Göran Holmgren, styrelseordförande och marknadsdirektör, övertog företaget för tre år sedan.
Resultaten har förbättrats successivt under ägarduons ledning.
– Första året nådde vid nollresultat, sedan har vi växt stadigt. 2017 ökade vi försäljningen med 22 procent, jämfört med 2016 och nådde en omsättning på 28 miljoner kronor. 2018 räknar vi med att nå 30 miljoner kronor i årsomsättning. Tillväxten kan medföra viss nyrekrytering, säger Göran Holmgren.
I höstas fick Borggårds bruk en mångmiljonorder på den europeiska fordonskomponentmarknaden och i våras flyttade Lashhook AB sin produktionsenhet till Borggård.
– Lashhooks maskinpark var i stort behov av underhåll. Vi räknar med att öka intäkterna på sikt.
Under tisdagen gästades Borggårds bruk av landshövding Elisabeth Nilsson.
– Det är viktigt att se hur det ser ut på företagen i länet. Det är kul och lärorikt att få komma till en plats som Borggårds bruk. Ett företag med en gedigen historia som genomgått kriser, men kommit tillbaka starkt, säger Elisabeth Nilsson.
Bruket har cirka 25 anställda i dagsläget.
Roger Karlsson, kvalitets- och miljöansvarig, samt Michael Gårdman, operatör, är två av företagets verkliga trotjänare, med 30 respektive 32 arbetsår.
– Det är ett väldigt fritt jobb. Ingen dag är den andra lik, säger Roger Karlsson.
Michael Gårdman lyfter också fram friheten.
– Man sitter inte still på samma ställe. När jag började för 32 år sedan var vi över hundra anställda, så man har varit med om många neddragningar. Sista åren har det vänt uppåt igen, säger han.
– Nu har vi så mycket att göra, att vi har svårt att hinna med. Men det är positiva problem, påpekar Roger.
Borggårds bruk erbjuder utveckling och tillverkning av bearbetade industrikomponenter av metalltråd och metallband till kunder med höga krav på hållbarhet, kvalitet och leveranssäkerhet.
– En typisk funktion för trådarna är att dessa kan styra reglaget på stolar. Vi har till och med en handbok i teknologi för hur man bearbetar trådkomponenter. Våra största kunder finns inom fordonsindustrin och på vitvaru- och möbelsidan, berättar Jan-Peder Daréus.
Företaget har både fribocknings- och varmtrådsbockningsmaskiner.
– Vi behärskar kallbockning och varmtrådsbockning. Vi tror att vi är unika i Sverige om att ha båda tillverkningsmetoderna, konstaterar Göran Holmgren.