Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Det syns att bagaren är väldigt stolt

Foto:

Bilder från förr2018-01-13 12:00

Idag besöker vi Löfstrands konditori, med tillhörande bageri, beläget vid Å-promenaden inte så långt ifrån Järnbron och fallet vid ån. Bagaren med personal har här ställt upp sig för fotografering, springschasen med kärran fick också vara med. Att bedriva bageri- och konditoriverksamhet är vid denna tid mycket vanligt i Söderköping och här talar vi om tidigt 1900-tal. Ett sätt att skapa inkomster, helt enkelt att överleva hårda tider i vårt land. ”Å läre sä å bake ä välan inte så besvärlit: jäst, mjöl, krydder å vätska; sen deg å gräddning, å vips de goeste limpbröd som skådes i dette land!” Bagaren är en humoristisk man,det hörs, och han är väldigt omtyckt bland kunderna i staden. Och inne på konditoriet ges den bästa servicen av de två servitriserna. Någon utbildning till bageriyrket var det inte tal om nej: ”en får exprimentere mä krydder å annat gött så blir det i regel bra”! Bagaren är väldigt stolt över sin bageriverksamhet, det både syns och hörs. Den ljuvligaste doften av nygräddat bröd känns i hela kvarteret och pojken med dragkärran har ett uppdrag: vetelängder till Brunnen och dessa levereras snabbt och effektivt på bara några minuters språngmarsch. Och fotot blev till ett privattaget vykort, i detta fall ett oskrivet sådant.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om