Nodra varnar för bedrägerisamtal

Just nu får vissa en påringning från personer som uppger att de samarbetar med Nodra och vill komma och undersöka avloppet. "Försök till bedrägeri", säger Peter Henriksson, driftschef och säkerhetsansvarig på Nodra.

Just nu ringer bedragare och säger att de samarbetar med Nodra och vill komma och kontrollera ditt avlopp. Gå inte på det!

Just nu ringer bedragare och säger att de samarbetar med Nodra och vill komma och kontrollera ditt avlopp. Gå inte på det!

Foto: Christine Olsson/TT

Bedrägeri2020-09-10 13:52

Det är efter att oroliga kunder hört av sig, som råkat ut för bedragarna, som Nodra (som tidigare hette Norrköping vatten och avfall) på går ut med varningen. Personerna säger att de samarbetar med Nodra och att de vill besöka bostaden för att undersöka eller göra åtgärder på avloppet. 

– Detta verkar vara försök till bedrägeri där en firma utnyttjar vårt varumärke för att få utföra jobb hos kunder som kanske inte ens behöver utföras. Vi tar mycket allvarligt på detta eftersom våra kunder måste kunna lita på oss och våra tjänster, säger Peter Henriksson.

Det är inte första gången Nodra drabbas av bluffsamtal. Det har även förekommit tillfällen då personer har knackat på hos bostäder och velat kontrollera bland annat ventilation, värme och rörarbeten i Nodras namn. 

– Vi på Nodra ringer inte runt och erbjuder den typen av tjänster. Vi gör heller inte besök i personers hem utan att fastighetsägaren själv har kontaktat oss. Om vi gör arbeten i närheten av en fastighet kan vi alltid visa upp giltig legitimation och har kläder och bilar märkta med vårt bolagsnamn. Vi har entreprenörer som hjälper oss med vattenmätarbyten, men de kommer alltid på en tid som fastighetsägaren själv har bokat och de kan alltid visa att de arbetar på uppdrag från oss, säger Peter Henriksson. 

Får du samtal eller besök och misstänker att detta är bedrägeri – polisanmäl direkt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!