Den rollen har hon haft på Visan sedan 1995. Tillsammans med tre andra förskollärare, som jobbat på förskolan ett, sex och elva år, utgör hon en grunden i verksamheten som har 23 barn.
– Vi är ett stabilt arbetslag som brinner för vårt jobb. Vi gör det där lilla extra, ger kärlek till barnen. Vi är inte bara här för att passa några andras barn, säger hon.
När Folkbladet besöker föräldrakooperativet i Klingsberg är ett gäng ute på gården och leker. Några av de yngre barnen sover, medan andra degar och ritar. Utöver pedagogerna sitter en förälder med vid bordet. Varje dag är nämligen en till vuxen med i verksamheten, i dag är det Camilla Appelgrens tur.
– Jag ville till ett föräldrakooperativ. Man blir mer engagerad i verksamheten och pedagogerna, och ser vad barnen gör på dagarna, säger hon.
En dag per månad och familj är det som gäller. Anna Boqvist förklarar hur man tänkt:
– Vi är ett av kooperativen i stan som har mest arbetstid. Men föräldrarna har själva valt att vara här och jobba, i stället för att handla eller städa.
– Man blir som en stor familj. Jag gillar att vara här!, fyller Camilla Appelgren i.
Som en del i det systematiska kvalitetsarbetet skickar kommunen varje år ut en enkät där föräldrarnas åsikter kan föras fram. Frågorna rör bland annat trygghet, kunskaper, hur föräldrar upplever ledarskap och om pedagogerna tar sitt ansvar. Senast fick Visan 100 procent nöjdhet från föräldrarna. Anna Boqvist tror mycket beror på föräldrarnas delaktighet.
– Vi gör även egna undersökningar och får mycket feedback från föräldrarna. Sedan träffas vi regelbundet på föräldramöten och föreningsmöten. Vi vill ju höra hur föräldrarnas ser på verksamheten. Att vi är tydliga med hur vi vill att saker ska vara är viktigt, säger hon.
Medan kommunens förskolor måste skicka ut enkäten till sina föräldrar, är det frivilligt för de fristående, som Visan. Runt hälften av de fristående brukar nappa på enkäten. Kenneth Holmberg är kvalitetsstrateg förskola på kommunen och han förklarar hur man använder resultatet:
– Det är ett verktyg för den enskilda förskolan, där man kan se vad föräldrarna tycker och vad som kan förbättras.
Så ni rankar inte förskolor efter resultatet?
– Nej. Men generellt sett är föräldrar nöjda med sin förskola, säger han.