Konflikten slutade med mordförsök

Det var i oktober som en svårt skadad man hittades utomhus vid Söder Tull och fördes med ambulans till akuten med livshotandes skador.

Mannen som greps åtals nu för mordförsök.

Mannen som greps åtals nu för mordförsök.

Foto: Ulf Wigh/Wighs news

Åtal2020-03-30 16:00

Den 29-årige man som greps, anhölls och häktades misstänkt för mordförsöket i höstas, har nu åtalats vid Norrköpings tingsrätt misstänkt för försök till mord.

Det var den 28 oktober förra året som ambulans och polis larmades till Söder Tull och närheten av stadsbiblioteket där en man knivskurits. Den nu åtalade mannen greps några minuter senare utanför Systembolaget på Hantverkaregatan i centrala Norrköping. 

Enligt polisens uppgifter då ska det vara en konflikt mellan de två männen, som är hemmahörande i Söderköpings kommun, som ligger bakom mordförsöket.

Den jämnårige mannen som knivskars opererades akut och vårdades på Vrinnevisjukhuset med allvarliga skador, men där hans skadeläge ändå betecknades som stabilt.

Den åtalade mannan ska genom att med en kniv angripa målsägaren bakifrån och hugga och eller sticka upprepade gånger med kniven mot honom, träffat i högra skuldran, vänstra flanken, vänstra skinkan, vänstra låret och högra ringfingret. Våldet har medfört bland annat smärta, kraftigt blodvite, sårskador och nervskada.

Enligt åtalet framkommer det även att kammaråklagare Thomas Ramstedt vill att mannen utvisas och förbjuds komma tillbaka till Sverige.

Det yrkas i stämningsansökan att den åtalade mannen utvisas från Sverige och förbjuds att återvända hit enligt utlänningslagen. Han förnekar brott.

Försvaret har ett stort antal vittnen som med sina berättelser ska bevisa att mannen som nu åtalas också är den som begick brottet.

Karta: Norrköpings tingsrätt
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!