Vi sätter folkets väl och ve före maniska maktbegär

Socialdemokraterna har lögnaktigt beskyllt vårt parti för att vilja införa marknadshyror. Nu har regeringen presenterat en utredning som föreslår just det som man beskyllde oss för. Hyckleriet är skrämmande uppenbart.

Sverige 15 juni 2021 09:52
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

Valrörelsen 2018 präglades av en desperat och maktgalen socialdemokrati. När den egna politiken föll ihop valde man att sprida lögner om andra partier. Ett sådant exempel rörde marknadshyror. Efter att S – ivrigt påhejade av Hyresgästföreningen – intensivt och felaktigt beskyllt vårt parti för att vilja införa marknadshyror har regeringen nu presenterat en utredning som föreslår just det som man beskyllde oss för. Hyckleriet är skrämmande uppenbart.

Utredningen som nyligen presenterades är ytterligare ett bevis på hur Socialdemokraterna sålt sin själ till sina samarbetspartier. De lägger nu själva fram förslag som i praktiken är en krigsförklaring mot allt som Socialdemokraterna tidigare stått för. Köra över arbetarna genom att lägga sig platt för EU? Inga problem. Sänka skatten för dem som tjänar allra mest? Absolut. Införa marknadshyror trots att detta sannolikt kommer leda till högre hyror? Bifall. 

Sverigedemokraternas bestämda uppfattning är att marknadshyror är fel väg att gå. Detta inte minst då det innebär en påtaglig risk för kraftigt höjda hyror för de bestånd som omfattas. Siffror från bland annat SCB har dessutom tidigare pekat på att majoriteten av de som väljer att bo i hyresrätter är unga och låginkomsttagare. Andra studier pekar på att införande av marknadshyror skulle drabba en mycket större andel av befolkningen med låga inkomster än med höga. Bland lågavlönade bor omkring 50 procent i hyresrätter, medan motsvarande siffra bland högavlönade är 10 procent. 

Lika lite anser vi att det är sunt att i nuläget prioritera skattelättnader för de som tjänar mest, eller för den delen betala 150 miljarder kronor till EU:s Coronafond för att finansiera pensionssystem och medborgarlöner i Sydeuropa. En ekonomisk skuld som kommer att landa på våra barn och barnbarn. Detta är pengar som behövs i Sverige och som hade kunnat användas till svensk välfärd, upprustning av vården och bättre villkor för våra pensionärer. Socialdemokraterna tyckte annorlunda och har återigen prioriterat utländska medborgare framför svenska, kvar finns en sviken arbetarrörelse. 2022 står ett Sverigevänligt och robust ledarskap redo att axla ansvaret, ett ledarskap som sätter folkets väl och ve före maniska maktbegär.

 

 

Jimmie Åkesson (SD), partiledare Roger Hedlund (SD), ledamot i civilutskottet

Ämnen du kan följa
Läs mer!
Politik

SSU ska tala klarspråk om tuffa straff

Krönika

Lars Stjernkvist: Den danska korven är trots allt godare

Politik

Acketoft dissar L:s politik – slutar i riksdagen

Kultur

En bedrift om Sabuni fixar biffen

Krönika

Widar Andersson: "Charmig, slug, snabb och hal som en ål"

Visa fler