"Vi har ändrat våra arbetsrutiner"

Den man som misstänks för att ha besiktat bilar mot svarta pengar jobbar inte längre kvar på Svensk Bilprovning.

Den brottsmisstänkte besiktningsmannen har gått i pension.

Den brottsmisstänkte besiktningsmannen har gått i pension.

Foto: Simon Paulin / SvD / TT

Nyheter2019-09-23 21:00

I fredags berättade Folkbladet om den besiktningsman som polisanmälts för trolöshet mot huvudman och den förundersökning som inletts.

Platschefen på anläggningen i Herstadberg vill inte uttala sig utan hänvisar till pressansvarig nationellt. Som har svårt att kommentera vad som misstänks ha hänt.

–  Det är en pågående polisutredning och i princip allt som sägs om händelsen kan skada utredningen, säger Cecilia Blom Hesselgren som är kommunikationschef på Svensk Bilprovning.

Men hon säger att det som misstänks ha skett är väldigt tråkigt.

 – Det jag kan säga är att den misstänkte inte längre jobbar kvar hos oss, säger hon.

Svensk Bilprovning vill enligt Cecilia Blom Hesselgren att alla ska känna sig trygga och har fått en kontroll som man kan lita på.

–  Så för att vara på den säkra sidan så har man skickat ut brev till de cirka 100 personer som man misstänker under de senaste 14 månaderna kan ha drabbats för att erbjuda en kostnadsfri ny besiktning på någon av Svensk Bilprovnings stationer i Sverige.

Hur länge mannen kan ha falskbesiktat och kanske utfärdat godkända bilar, mot kontanter, trots att de borde haft körförbud, kan inte Cecilia Blom Hesselgren.

– Det var ett internt tips som avslöjade händelsen, vi hade inlett en intern kontroll innan polisanmälan. Ändringar i arbetsrutiner har gjorts så att det inte ska kunna ske igen, säger Cecilia Blom Hesselgren.

Karta: Ströbogatan 3
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!