– Vi förstår att man inte hinner göra några stora förbättringar över sommaruppehållet men vi har haft de här problemen under flera år. Nu måste politikerna fundera över vad som ska hända. Vi betalar 200 kronor i timmen för att få spela där och vi spelar på 2-3 planer, under 2-3 timmar och 3-4 kvällar i veckan. Det blir dyrt. Vi jämför oss med villkoren i Linköping. Där får korpspelarna använda konstgräsplaner och betalar trots det mindre än vi gör.
Det säger verksamhetschefen Åsa Hjärtstrand på Korpen Östergötland, som undertecknat brevet tillsammans med ordföranden Anders Bevemyr. Hon menar att så länge inte planerna åtgärdats borde man istället få diskutera en prissättning med politikerna.
– Jag förstår att de inte hinner göra några avgörande förbättringar innan höstserien drar igång i slutet av augusti men sedan måste något hända, säger Åsa Hjärtstrand.
I brevet som gått iväg till politikerna vittnar spelare och ledare om planernas bedrövliga skick. Så här säger en:
"Jag undrar då vad är det vi betalar för? "Planen" vi spelade på sist var inte en fotbollsplan´".
Och en annan:
"Jag har hört av mig förr och jag gör det igen. Att vi har betalat pengar för att spela på den här "planen" är fruktansvärt. Det är mer sand och grus än gräs och vi få två skador idag på grund av det."
Och Korpen själv fyller på:
– Fotbollen är den största verksamheten för Korpen Norrköping och vi har under flera år tappat lag, då de anser att skaderisken är för stor.
Åsa Hjärtstrand berättar hur många engagerade spelare det finns inom Korpen. 40 lag och minst 500 spelare talar för sig själv. Man kan vara med från 15 år men många är äldre som kanske avslutat en annan mer aktiv idrottstid men ändå vill spela.
– Under pandemin var det en svacka inte minst bland företagslagen. Men nu kommer de tillbaka och vi vill att de ska kunna spela på riktiga planer i alla fall.
Har ni fått något svar från politikerna i nämnden?
– Ja, vi har fått besked att nämnden ska ta upp ärendet och diskutera frågan. Och mer kan vi nog inte vänta oss nu. Att åtgärda planerna måste ske långsiktigt. Att lappa och laga fungerar inte, säger Åsa Hjärtstrand.