Thörn byter södra köpingen mot den norra

Anna Thörn blir ny personaldirektör tillika biträdande kommundirektör i Norrköpings kommun.

Anna Thörn blir ny personaldirektör, tillika biträdande kommundirektör, i Norrköpings kommun.

Anna Thörn blir ny personaldirektör, tillika biträdande kommundirektör, i Norrköpings kommun.

Foto: Christian Ekstrand/ Söderköpings kommun

Nyheter2019-10-07 15:00

Senast den 7 april 2020 kommer Anna Thörn att börja sin nya tjänst i Norrköpings kommun, som innefattar såväl personaldirektörsuppdraget som att vara biträdande kommundirektör. I uppdraget ingår bland annat att driva och utveckla hr-frågor inom Norrköpings kommun, och att biträda kommundirektören i arbetet gentemot kommunstyrelsen. 

När det gäller personaldirektörtjänsten, efterträder hon Per-Olov Strandberg som går i pension.

– Jag är glad över att få förtroendet att axla den här nya rollen. Det både lockar och utmanar att biträda kommundirektören i ett brett uppdrag i en attraktiv kommun som Norrköping. Att uppdraget även ger möjlighet att tydligt fokusera på en av de viktiga processerna som skär genom hela organisationen, hr-processerna, gör det än mer intressant, säger Anna Thörn.

Anna Thörn har lång erfarenhet av kommunal verksamhet, bland annat som divisionschef för barn, utbildning och kultur i Nyköpings kommun. Sedan början av 2018 har Anna Thörn varit kommundirektör för Söderköpings kommun.

– Under större delen av mitt yrkesverksamma liv har min drivkraft och mitt engagemang funnits inom samhällssektorn. Jag ser fram emot att, tillsammans med hela organisationen, arbeta för Norrköpings utveckling. För att klara vårt kommunala välfärdsuppdrag tänker jag att vi behöver utmana våra invanda mönster och säkerställa uthållighet i förändringsarbetet. Här kan jag bidra med min kompetens och erfarenhet, säger hon.

Kommundirektör Martin Andreae är nöjd med rekryteringen:

– Jag är mycket glad över att vi nu får Anna Thörn i den här rollen. Anna har en gedigen chefs- och ledarerfarenhet vilket är viktigt både när hon ska utveckla vårt strategiska  personalarbete och när hon i olika sammanhang ska fungera som biträdande kommundirektör, säger han.


Från Söderköpings kommuns håll kommenterar man nyheten så här:

– Anna har varit en engagerad ledare och har under sin tid i kommunen satt ett avtryck i den kommunala organisationen. Jag tycker givetvis att det tråkigt att Anna väljer att avsluta sin anställning men önskar henne lycka till med de nya utmaningarna, säger Börje Natanaelsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Anna Thörn kommer att avsluta sin tjänst i Söderköping i början av 2020. Vem som blir tillförordnad kommundirektör under en eventuell tid innan ny kommundirektör är på plats är ännu inte klart.

Karta: Norrköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!