Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Så ska kompetensförsörjningen säkras

Kompetensförsörjningen på kort och lång sikt är av stor vikt för hållbar tillväxt i Norrköping. Nu inleds ett projekt med fokus på hur samverkan mellan studenter vid Linköpings Universitet och Norrköpings näringsliv kan förstärkas.

Campus Norrköping från Skvallertorget sett.

Campus Norrköping från Skvallertorget sett.

Foto: Claudio Bresciani/TT

Nyheter2020-10-18 12:00

Kompetensförsörjningen är en prioriterad fråga inom kommunens näringslivsavdelning. Projektet som nu inleds fokuserar på hur samverkan mellan studenter vid Linköpings Universitet och Norrköpings näringsliv kan förstärkas.

"InGenious" är en projektkurs på Linköpings universitet där studenter från olika fakulteter bildar projektgrupper och tar sig an olika utmaningar. Näringslivsavdelningen vid Norrköpings kommun gick in med en utmaning på temat långsiktig kompetensförsörjning, och fem studenter med olika utbildningsbakgrunder nappade på detta.

– Vi är otroligt glada att få vara projektpartner i ett InGeniousprojekt med temat långsiktig kompetensförsörjning. Vi har redan nu fått fin respons från näringslivet i Norrköping som gärna är med och bidrar i arbetet framåt, säger Jessica Stille Törnqvist på näringslivsavdelningen i Norrköpings kommun.

Projektets mål är att ta fram ett eller flera förslag på system eller arbetssätt som möjliggör kontakt mellan näringsliv och studenter i Norrköping och Linköping, och som inte är personbundet utan hållbart över tid. En förhoppning om långsiktiga kontakter finns.

– Idag finns flera goda initiativ gällande samverkan mellan student och näringsliv men i många fall är initiativen personbundna. Vår förhoppning är att genom projektet kunna skapa en effektiv modell för att etablera en långsiktig kontakt och samverkan – vi är övertygade om att studenterna själva sitter inne med de bästa lösningarna!, säger Jessica Stille Törnqvist


Effekten av samverkan ska vara ökad kännedom om Norrköpings studenter i Norrköpings näringsliv och förstärkt matchning mellan parterna i syfte att kompetenshöja och skapa tillväxt, samtidigt som studenter kan erbjudas relevant arbete i närområdet. Studenterna angriper förutsättningslöst uppdraget under fyra månader och levererar sedan sin lösning på utmaningen. Projektpartnern – i det här fallet Norrköpings kommun – betalar ingenting för själva genomförandet av kursen, men kan köpa loss lösningen efter att den presenterats.

"InGenious"

Är en projektkurs på Linköpings universitet där studenter från olika fakulteter bildar projektgrupper och tar sig an utmaningar. 

Projektet fokuserar på hur samverkan mellan studenter vid universitetet och Norrköpings näringsliv kan förstärkas.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!