Folkbladet skrev i juli att det nu är definitivt klart att den kulturhistoriskt värdefulla byggnaden med sågtandstak inte går att rädda. Skadorna som uppstod vid den förödande branden i april 2018 är för stora. Huset byggdes redan 1909 och fungerade under många år som färgeri för textilindustrierna i Industrilandskapet.
Det är fastighetsbolaget Corem som äger området och som presenterat sina idéer om vad man vill göra av tomten som är betydligt större än den del som upptas av det nerbrunna huset. Här vill man se både utbildningslokaler, arbetsplatser, lägenheter, utomhusmiljöer bland annat. Byggnaden som ersätter den nedbrunna fastigheter består av flera huskroppar med olika antal våningar. Den blir lägst närmast strömmen och som mest sex våningar hög.
I handlingen som undersöker miljöpåverkan i stort på området står det bland annat :
"Detaljplanen möjliggör en bredare användning av området och ger möjlighet för fler att kunna arbeta och studera i en central del av staden. Då kan fler gå, cykla eller åka kollektivt till sin arbetsplats eller utbildningslokal."
På kommunens hemsida redovisas vilka tankegångar som finns bakom detaljplaneförslaget: "Den nya byggnadens gestaltning ska vara inspirerad av den befintliga byggnaden och byggnadens formspråk, i synnerhet sågtandstaket."
Efter nämndens möte ska detaljplaneförslaget ut på samråd till berörda. Kommunen hoppas att planen ska kunna antas under våren.