I fjol var de i Västerås. Året innan det i Lund.
Nu har det blivit dags för den trettonde upplagan av Musikhjälpen och årets värdstad är Norrköping.
Den 14-20 december kommer glasburen att stå på Gamla torget och den sex dygn långa sändningen kommer som vanligt att bjuda på intervjuer, tävlingar och massor med musik.
– Det här betyder jättemycket och vi är otroligt glada och stolta över att få hit Musikhjälpen. Hela det här året har präglats av en osäkerhet, evenemang har ställts in och man har inte vetat vad man har att se fram emot. Nu får vi äntligen hit ett evenemang som faktiskt blir av, Åsa-Karin Svensson, enhetschef för Kultur- och fritidskontoret i Norrköpings kommun.
Hon berättar att kommunen har fört en dialog med Musikhjälpen en tid och att de verkligen jobbat för att få hit evenemanget.
– 2020 är ett unikt år på många sätt. Med tanke på den musikstad Norrköping är och vad pandemin har inneburit känns det symboliskt att Musikhjälpen, och allt vad den står för, får sätta punkt för det här mycket speciella året.
Med anledning av den pågående pandemin blir det ett annorlunda upplägg i år.
Musikhjälpen och Norrköpings kommun ska se till så att sändningen genomförs på ett säkert sätt och att restriktioner och rekommendationer från myndigheter följs.
Precis som vanligt kommer det bli mycket livemusik och besök av kändisar som engagerar sig för insamlingen, men som det ser ut nu kommer det inte bli möjligt att samla så mycket folk på torget framför glasburen.
Arrangörerna arbetar dock på att hitta andra sätt att inkludera publiken. Det handlar dels om digitala lösningar, men också om att bjuda in mindre grupper att medverka och visa sitt engagemang framför buren.
– Vår publik är otroligt kreativ och jag är övertygad om att vi kommer att kunna se, höra och känna det lokala engagemanget i Norrköping och det som sker i resten av vårt land genom våra sändningar, säger Karl-Johan Paulsson, projektledare på SVT och ansvarig för säkerheten på plats, i ett pressmeddelande.
Kommunen kommer heller inte kunna arrangera några kringarrangemang.
– Ett vanligt år hade vi varit i full gång med planering av det, men som det är nu går inte det. Vi får hantera det på ett annat sätt och hur vi ska kunna få till en delaktighet på ett säkert sätt är något vi jobbar på, säger Åsa-Karin Svensson.