Man åtalades för sexköp - frikänns

En man i 60-årsåldern frikänns efter att ha varit åtalad för att ha köpt sex.

Tingsrätten friar mannen.

Tingsrätten friar mannen.

Foto: Åsa Hanell

Nyheter2019-11-23 06:45

Mannen har hela tiden förnekat att han köpt sex. Han har i stället hävdat att han är "medicinsk oförmögen att genomföra något sexuellt", kan man läsa i domen. Han ska dock ha befunnit sig i kvinnans lägenhet, men inte gjort något. Att bara träffa en snygg tjej i eskortbranschen räckte för honom.

Mannen greps av polis när han lämnade lägenheten, som ligger på en central adress. Där hade två poliser haft span och sett hur mannen gick in i lägenheten och sedan kom ut. De höll ett kort förhör med honom och ett orossamtal med kvinnan. Mannen nekade, medan kvinnan berättade att han betalat 2 500 kronor för sexuella tjänster. Kvinnan sade att de setts en gång tidigare, för ungefär ett halvår sedan och att mannen också skickat snuskiga sms till henne. Mannen erkänner att han skickat sms, men nekar till att de setts tidigare.

Tingsrätten menar att det inte är ställt utom rimligt tvivel att mannen köpt sexuella tjänster av kvinnan. Därför kan man inte styrka gärningen och mannen frikänns därför. Det går till exempel inte att styrka att de 500-kronorssedlar som fanns i lägenheten kom från mannen. Enligt polisvittnet har ytterligare en man besökt kvinnan samma kväll. Sms:en mannen skickade till kvinnan tyder heller inte på att mannen besökt henne tidigare. De förhör polisen haft med kvinnan anses inte uppfylla de "rättssäkerhetsgarantier" som gäller vid förhör inför en domstol. Och eftersom mannen inte haft någon försvarare, eller närvarat själv, vid förhören, har man inte kunnat ställa frågor till kvinnan.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!