Löfven plockar hellre fimpar och tuggummin

En sak är i alla fall helt säker! "Yngre män i grupp" kommer aldrig att besväras av ordningsmakten för denna typ av lagöverträdelser!

Värnamo 2 maj 2021 08:55
Det här är en debattartikel. Åsikterna i texten är skribentens egna.

I höstas slog statsminister Mette Frederiksen (S) fast att alla danska kriminella personer ska drabbas av blixtsnabba straff. -Straffet ska vara tydligt och märkbart. Polisen ska kunna ta dyra jackor, klockor och mobiltelefoner på plats, sa hon i oktober. Hon fördömde även då att "unga män stjäl andras frihet" genom att lämna ett spår av otrygghet efter sig. En ny lag ska nu förbjuda folk att vistas på en viss plats där dem skapar otrygghet för andra, det kan vara i ett köpcentra eller på en parkering / pendeltågsstation med mera. De som i Danmark inte följer förbudet ska drabbas av omedelbara straff.

Först dryga böter på 10 000 kronor, har man sedan skulder till det allmänna blir det kontant avräkning! Då ska polisen på plats kunna ta dyra jackor, mobiltelefoner och smycken med mera. Andra gången någon ertappas för samma brott väntar 30 dagars fängelse! Denna nya lag kommer att ge polisen muskler samtidigt som vi ger bråkmakarna och deras föräldrar ett besked som inte kan missförstås.

Detta säger Danmarks socialdemokratiska statsminister, detta samtidigt som Stefan Löfven och hans svenska S-regering nu går ut med att det ska bli böter på att slänga fimpar och tuggummin på våra gator och torg!

Nu är det ju bara som så att vi för några år sedan fick en lag som gjorde det olagligt att slänga flaskor och burkar på gator och torg. I sak en bra lag men när i princip inga personer har dömts för denna typ av brottslighet så är denna typ av lagar helt meningslösa.

Vidare så undrar man ju över det faktum att "tågvärdar" (tidigare biljettkontrollanter) och parkeringsvakter nu mer allt oftare anmäler att de har utsatts för rena överfall och misshandel under sina arbetspass. Det är därför inte utan att man undrar vem eller vilka som ska komma att våga skriva ut böter till dem som slänger fimpar och tuggummin på gator och torg, en sak är i alla fall helt säker: "Yngre män i grupp" kommer aldrig att besväras av ordningsmakten för denna typ av lagöverträdelser!

På frågan varför våra politiker går ut med och stiftar helt meningslösa lagar så är svaret enkelt! Att som nu gå ut med att man värnar om klimatet och miljön i det att vi förbjuds att skräpa ner visar ju på ett "ansvarstänkande" att detta sedan inte kommer att leda till någonting kvittar ju så länge som dem lättledda väljarna ser det hela som positivt!

Johnny Hornbrink kommunfullmäktigeledamot SD-Värnamo

Ämnen du kan följa