Utifrån sin första plats på valsedeln i valet i september laddar hon nu för den tredje och sista mandatperioden i riksdagen.
Varför "sista" perioden; du är bara fyrtio år och har blivit en profil som rättspolitisk talesperson för Vänstern, frågade jag henne när vi i förra veckan träffades för en pratstund under Almedalsveckan.
– Enligt våra regler kan man sitta högst tre mandatperioder i samma uppdrag, så det är som det är med den saken. Dessutom tycker jag att det är klokt att rotera riksdagsuppdragen. Det är en väldigt speciell och privilegierad värld att leva i; det är lätt att tappa kontakten med hur livets mer vanliga verkligheter ser ut, sa Linda Snecker.
Det var extra intressant att få tala med Linda Snecker just i det mycket speciella politiska läge som vi lever i. Kvällen före vårt möte i Almedalen hade V: s partiledare Nooshi Dadgostar från scenen dels uttryckt en vilja att delta i en ny regering ledd av Magdalena Andersson efter valet och dels gjort klart att V: s stöd för Magdalena Andersson är villkorat med att S lovar att genomföra Vänsterpartiets nya beslut om hur vinstdrivande friskolor ska förbjudas.
Är ni redo för regering med allt vad det innebär av kompromisser, tuffa verklighetsanpassningar och möjliga svekdebatter?
– Det kommer förstås inte att bli lätt. Vi är ett parti med en stark oppositionsidentitet och att byta till en regeringsroll tillsammans med andra partierkräver därför bra förberedelser, bra interna diskussioner och bra självinsikt, svarade Linda Snecker.
Enligt Snecker handlar det om att säkra framgångar på några centrala områden för partiet för att på så sätt bättre kunna leva med att man på andra områden får stryka flagg.
– Vi har blivit bjudna med armbågen flera gånger sedan 2010. När vi satte ned foten bestämt i frågan om marknadshyror så visade vi för Socialdemokraterna och alla andra att vi är i politiken för att få igenom vår politik och inte för att vara en dörrmatta som man ena dagen kan håna hur som helst som ett ytterkantsparti för att nästa dag bli förvånade och förnärmade när vi inte viker ner oss och istället röstar för vår egen politik, sa Linda Snecker.
På den rödgröna sidan i politiken finns också Centerpartiet. I vart fall tänker sig Linda Snecker det.
– I många stora frågor står vi redan nära varandra. Jag ser ju till exempel i mitt arbete i justitieutskottet i riksdagen hur vi ser på rättsstatens grundläggande uppgifter på samma sätt, sa Linda Snecker.
När hon kom in till riksdagen 2014 så blev hon ledamot i justitieutskottet. Eftersom V är ett litet parti så var hon ensam ordinarie ledamot i utskottet och blev därmed automatiskt "rättspolitisk talesperson" för riksdagsgruppen.
– De flesta vänsterpartister i riksdagen söker sig helst till utskott som har hand om socialpolitik, arbetsmarknad och utbildning; frågor som har stor plats i vårt partis politik. Det var nog ingen annan som ville till justitieutskottet. Så jag tog det. Och vilken resa jag har fått vara med om!, sa Linda Snecker.
Sedan 2015 och framåt har frågor om gängskjutningar, terror, hedersvåld, utsatta områden, våldtäkter och annat våld mot kvinnor hamnat helt i centrum av politiken.
– Vi i vänstern har haft en för dålig rättspolitik för dagens förhållanden. Vi har fått ompröva på många områden för att på så sätt bättre kunna hävda vår särart när det inte minst gäller det förebyggande arbetet, slutade Linda Snecker.