Konstutställning i Borggårds Folkets Hus

Tio barnporträtt från Nationalmuseum visas just nu i Borggårds Folkets Hus.

Nyheter 21 november 2019 08:00

Utställningen heter "Öga mot Öga"  och man får alltså se tio barnporträtt från förr, bland annat drottning Kristina som barn.

– Det handlar om en vandringsutställning till Folkets Hus-föreningar i landet och just nu är det vi som får visa upp den, berättar Jan-Erik Svenblad, kassör i Borggårds Folkets Hus-förening.

Hur hamnade utställningen här i Borggård?

– Vi blev erbjudna utställningen av Folkets Hus-föreningarna och tackade ja. Så nu finns den här i Hällestadsskolan, där Borggårds Folkets Hus-förening har hyrt in sig i matsalen och den scen som finns här.

Vem får komma och titta?

–  Skolans elever får förstås titta på utställningen och även allmänheten under de tider som biblioteksfilialen här i skolan är öppen. Och utställningen pågår till den 2 december.

Nationalmuseum har skickat med en förklarande text, som bland annat lyder så här:

"Alla porträtten kommerfrån Nationalmuseums samlingar i Stockholm. Originalen finns på museet och bilderna på utställningen är detaljskarpa kopior, fotografier, så nära originalen i storlek och färg som man kan komma."

Brukar ni ha utställningar här i Folkets Hus?

– Det här är andra utställningen och vi kommer säkerligen att tacka ja till fler utställningar i framtiden, om vi tycker att de är intressanta och spännande.

Vad tycker du själv om utställningen?

– Den är spännande att se på och förutom de stora porträtten, ingår även ett antal miniatyrporträtt, som man kan se om m man drar bort en lucka och dom små porträtten tycker jag är riktigt häftiga.

 

 

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
konst

Wanja Djanaieff jobbade hos Strömma

Wanja Djanaieff jobbade hos Strömma
Ämnen du kan följa