Nyhetsbyrån Sirén har granskat islamisters kopplingar till staten.
Av cirka 550 personer som myndigheter har konstaterat har kopplingar till radikal islamism så har minst 20 personer haft statliga anställningar sedan 2015.
Det visar en granskning av offentliga anställningsregister.
En av dessa individer är en 39-årig man i Norrköping. Mannen har varit anställd på Försäkringskassan under perioden 2015-2020.
– Det här är inte någonting vi har känt till. Det är naturligtvis allvarligt och oacceptabelt att arbeta på Försäkringskassan om man har sådana kopplingar, säger Jonatan Ohlin, pressekreterare på Försäkringskassan.
Vad mannen har arbetat med och om han fortfarande jobbar kvar på myndigheten kan inte Ohlin ge något besked om.
– Vi får inte kommentera enskilda medarbetare med media om vi inte har ett särskilt skriftligt samtycke från personen att göra detta.
Han berättar att Försäkringskassan gör grundliga kontroller innan någon anställs och att de har en tydlig värdegrund de arbetar efter.
– Vi gör en mängd olika kontroller beroende på vilken position man har. När det kommer till värdegrund så utgår vi från den statliga värdegrunden. Det är ett omfattande dokument som rör ett brett spektrum. Det handlar om hur man ser på människors lika värde, demokrati, objektivitet och så vidare. Extremism i någon form är inte förenlig med den här värdegrunden.
Hur går ni vidare nu?
– Jag ska ta det här till vår HR-avdelning och så ska vi titta noga på det.
Bland de 20 personerna som haft statliga anställningar de senaste fem åren finns ytterligare en som varit anställd på Försäkringskassan, en 38-årig man i Umeå.
Granskningen visar också att Statens institutionsstyrelse (Sis) fortsatt att anställa radikala islamister trots att problemet nyligen uppmärksammades i en annan granskning.
– Vi ser naturligtvis allvarligt på detta. Som statstjänsteman ska man följa demokratiprinciper, där en stor del handlar om respekt för allas lika värde, och det ställer krav på oss som jobbar, säger Joachim Reif, biträdande institutionschef på Sis, till Siren.
Utöver Försäkringskassan och Sis har personer med kopplingar till radikal islamism även arbetat på Kriminalvården, Arbetsförmedlingen, Kronofogdemyndigheten, Trafikverket och vid flera universitet och högskolor de senaste åren.