Han anmälde även de statsråd som han utsett. Flera av de östgötska riksdagsledamöterna fanns på plats. Så även Folkbladet.
Regeringen består av partierna Moderaterna, Kristdemokraterna och Liberalerna. Den förste vi sprang på i vimlet utanför plenisalen efter statsministerns framträdande var John E. Weinerhall, Rejmyrebördig ledamot för M och som numera bor i Linköping.
– En glädjens dag, det vill jag verkligen säga, sa Weinerhall. Han tyckte inte att det var så många "överraskningar" i den nya regeringen.
– Ska jag nämna någon speciell så tycker jag det är spännande att Johan Forssell (M) får ett sammanslaget ansvar för bistånds- och utrikeshandelspolitiken, sa John E. Weinerhall.
Rebecka Le Moine som bor i Norrköping är riksdagsledamot för Miljöpartiet. Hon kände inte någon större glädje utan var tvärtom rejält bekymrad.
– Regeringen förminskar miljö- och klimatkrisen ner till en fråga om enbart kärnkraft, sa Le Moine. Hon tror inte att den nya miljö- och klimatministern Romina Pourmokhtari (L) kommer att få särskilt mycket gjort med tanke på regeringsförklaringens innehåll.
– Det blir nog svårt för henne. Men jag önskar henne förstås lycka till och jag kan lova hård opposition från min och miljöpartiets sida, sa Rebecka Le Moine.
Magnus Oscarsson är kristdemokrat från Ödeshög och ledamot i riksdagen.
– Jag ser väldigt ljust på möjligheterna för den nya regeringen. Och det känns så bra att vårt parti får ansvar för stora och breda områden som sjukvård, socialpolitik, energi- och näringsfrågor och infrastruktur, landsbygd och bostäder, sa Magnus Oscarsson.
Teresa Carvalho, S-ledamot från Norrköping är talesperson för S i arbetsmarknadsfrågor och även sedan 2017 ledamot i den arbetsgrupp i riksdagen som "vårdar" pensionssystemet. Carvalho såg på den nya regeringen ur ett annat perspektiv.
– Ulf Kristersson talade ju mycket om samarbete när han läste upp sin regeringsförklaring. Och då är det otroligt motsägelsefullt av honom att i nästa andetag dödförklara pensionsarbetsgruppen som är ett av våra äldsta och viktigaste samarbeten, sa Teresa Carvalho.
Aron Emilsson (SD) bor i Söderköping och är nyutnämnd ordförande i riksdagens utrikesutskott. Han såg på regeringsförklaringen som en utveckling av det samarbetsavtal "Tidö-avtalet" som finns mellan SD och den borgerliga regeringen.
– En stor sak är de tydliga prioriteringar som regeringen gör i utrikes- och säkerhetspolitiken. Jag är också förtjust i att vi nu äntligen ska få en kulturkanon i Sverige, sa Aron Emilsson som själv har drivit på i just den frågan.
Muharrem Demirok är invald i riksdagen från Linköping.
– Det är otroligt mycket S-retorik i regeringförklaringen! Och en väldigt expansiv politik för den offentliga sektorn. Göran Persson blev nog glad om han lyssnade, sa Demirok. Däremot tycker han att Kristersson vill göra för lite på arbetsmarknadsområdet.
V: s riksdagsledamot Linda Snecker från Norrköping var inte imponerad av regeringsförklaringen.
– Det var i det stora en uppläsning av SD: s migrationspolitik. Moderaterna kommer aldrig att bli stora med den hör politiken. Då behövs humanism, sa Snecker.
Juno Blom (L) från Norrköping tror att "det kommer att gå bra."
– Regeringens kärnuppgift just nu är ju rättsfrågorna. Då känns det mycket bra att ha en så klok person som Gunnar Strömmer (M) som justitieminister, sa Juno Blom.