Dags för julmarknad i Söderköping

Under årets första adventshelg fylls centrala Söderköping av torghandel, musik och aktiviteter i julens tecken.

Nästa helg är det dags för jumarknad igen!

Nästa helg är det dags för jumarknad igen!

Foto: Patrik Selsfors

Nyheter2019-11-23 12:00

Det är nämligen dags för den traditionsenliga julmarknaden. Marknaden sträcker sig från Brunnssalongens hantverksmarknad, via Skönbergagatan som kantas av föreningar och UF-företag och vidare till Hagatorget som fylls av torgstånd med traditionella godsaker, hantverk och julpynt.

Årets julmarknad bjuder även på en hel del nyheter, som medeltida julmarknad på Rådhustorget, "sångmaraton" på Hagatorget och förskolornas pysseltävling på tema "vinterlandskap". På den medeltida marknaden erbjuds medeltida hantverk, tyger, skinn och medeltida läckerheter. Här kan barnen träffa tomten och hans pysslande nissar, som är på besök från medeltiden även i år. 

Julmarknaden arrangeras av kommunen i samarbete med det lokala näringslivet och föreningslivet.

– Den starka viljan och förmågan att kunna samarbeta och skapa tillsammans är fantastisk i Söderköping! Tack vara att så många ställer upp och bidrar till julmarknaden på olika sätt kan vi ordna en väldigt innehållsrik och uppskattad julmarknad varje år,  säger näringslivs- och turistchef Therése Eklöf.

Under lördagseftermiddagen blir det premiär på Hagatorgets scen för "Julens Sångmaraton". Här är körer, sångare och musikanter välkomna att uppträda under det gemensamma temat "julsånger". Sångmaratonet leds av Åsa Sjöberg, en lokal profil med stort engagemang i sång och musik. När kyrkklockorna ringer in julmarknaden på lördagen avtäcks stadskärnans skyltfönster och den årliga skylttävlingen startar.

Karta: Söderköping
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!