En boende har vid flera tillfällen utsatts bristande bemötande från personalen.
Det har dels handlat om kränkande ord och kroppsspråk men också försumlighet i hjälp med den personliga omvårdnaden.
Vård- och omsorgskontoret ser allvarligt på det inträffade och gör nu en lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg.
– Kommunens värdeord är respekt, delaktighet och trovärdighet och det här fallet visar på brister när det gäller just det. En person har utsatts för kränkande ord och kroppsspråk och det är allvarligt, säger Gunilla Winderud Grehn, socialt ansvarig samordnare i Norrköpings kommun.
Den utredning som gjorts och som ligger till grund för anmälan visar det har funnits brister när det gäller kompetens och gemensamma arbetessätt för att kunna ge rätt bemötande och god omvårdnad till den enskilde utifrån dennes behov.
Det har även funnits brister när det gäller att fånga upp allvarliga händelser.
– Det här bottnar i okunskap om hur man ska bemöta den här personen och en okunskap kring sjukdomen. Man har inte tagit fram gemensamma arbetssätt och inte haft forumen att prata om etik och värdegrund.
Vård- och omsorgskontoret har nu tagit fram en åtgärdsplan som handlar om att skapa forum för samtal om etiska dilemman och mångfald, ta fram ett gemensamt arbetssätt för avvikelser och en utbildningsplan utifrån kompetensbehov samt göra en översyn av vårdplaner, genomförandeplaner och levnadsberättelser.