Blivande MUF-ledaren Matilda Ekeblad i Widar Möter

Matilda Ekeblad är gäst i Widar Möter.

Matilda Ekeblad är gäst i Widar Möter.

Foto: Adriana Valladare

Nyheter2020-10-28 09:00

Matilda Ekeblad är 24 år. Hon är en ”hemmakatt” med starka band till födelseorten Boxholm och till Östergötland där hon är ordförande för ungefär 1000 medlemmar i moderata ungdomsförbundet MUF. Om lite drygt 14 dagar väljs hon av allt att döma till ordförande för MUF i hela Sverige. Hemmakatten vidgar reviret skulle man kunna säga. Hör vad hon tycker om vindkraft och om moderaternas förkärlek för ”quick-fix” i invandrings- och migrationsfrågor. ”Slöjförbud” ger hon inte så mycket för.  Matilda Ekeblads gick med i MUF för tio år sedan i ett slags revolt mot den mycket S-dominerade miljön i Boxholm. "Det är viktigt att tänka själv", säger hon i podden.  Hon är liberal men vill "hålla linjen" mot Centerpartiet. Hans Stigsson politisk redaktör på NT: s moderata ledarsida är gästkommentator. 

Hans Stigsson på NT: s moderata ledarsida var gästkommentator då Matilda Ekeblad  - blivande MUF-ordförande - var med i podden "Widar Möter"
Hans Stigsson på NT: s moderata ledarsida var gästkommentator då Matilda Ekeblad - blivande MUF-ordförande - var med i podden "Widar Möter"
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!