Anhållen man skulle kissa på polis - döms

28-åringen lekte med sitt kön framför poliserna under förhöret. Nu döms han för det, och flera andra brott.

När mannen skulle förhöras sexofredade han poliserna.

När mannen skulle förhöras sexofredade han poliserna.

Foto: Bertil Ericson/TT

Nyheter2019-11-26 16:22

Det ska ha varit ett svartsjukedrama som var upprinnelsen till en grov misshandel i början av september i år. Först drog den nu dömde mannen ett fälgkors i huvudet och sparkade och slog honom inför vittnen i centrala delarna av Norrköping. Sedan försökte han ge sig på poliserna vid omhändertagandet. 

Enligt målsägande ska 28-åringen ha blivit svartsjuk då han trott att den andra mannen raggat på hans flickvän vid ett tidigare tillfälle. Det ska också var upprinnelsen till att mannen gav sig på målsägande. 

När polis tillkallades gjorde 28-åringen kraftigt motstånd varefter polisen fick begära förstärkning. Mannen försågs med handfängsel, fotfängsel och så kallad spottluva då han försökte spotta på polisen vid flera tillfällen. Under resan ska mannen enligt vittnande poliser också uttalat en uppsjö av hotelser och fyra poliser krävdes för att bära den oregerliga mannen till polisbilen. 

Väl på arresten urartade scenariot ännu mer. Mannen ska ha förvarats naken "av säkerhetsskäl" enligt domen. Han fick därmed med sig en filt till förhörsummet för att skyla sig med, men var i övrigt oklädd. När förhöret genomfördes, av två kvinnliga poliser ska mannen ha agerat olämpligt på många sätt. Förhöret hölls i ett rum med glasruta mellan poliserna och den misstänkte då mannen både spottat och sparkat omkring sig. Glasrutan har dock en glipa där mannen uppges ha försökt spotta igenom. 

Utöver det uppges han också ha tagit av sig filten och vidrört sitt kön på flera sätt genom att bland annat dra i det, leka med det och daska det i handen framför personalen. Han uppges också ha hotat med att komma ut och våldta dem och sagt att han ska sparka den polis som hämtar honom i huvudet. Då situationen eskalerade valde poliserna att filma mannen. Poliserna upplevde situationen som hotfull och obehaglig. 

Enligt domen slutade det hela till slut med att uniformerad polis tillkallades och mannen blev pepparsprayad då han försökt gripa tag i personalen under rutan och enligt uppgift också tänkt kissa på dem. 

28-åringen döms nu för en rad brott. Tingsrätten gör gällande att han ska dömas för sexuellt ofredande, våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman och försök till våld mot tjänsteman utöver den grova misshandeln. Mannen döms till skyddstillsyn med särskild behandlingsplan. Om fängelse valts som påföljd hade det handlat om ett år och åtta månader, uppger tingsrätten i sin dom. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!