Kvinnan överklagade Tekniska nämndens beslut till Förvaltningsrätten där hon skriver att hon ska beviljas färdtjänst.
– Intervjun som genomfördes blev et stort missförstånd. Min högra höft är trasig och det värker när jag går. Jag har artros i knäna och stora balanssvårigheter, skriver kvinnan i överklagan.
Inomhus använder hon krycka och stavar när hon går inomhus.
– Jag går otroligt sakta och plågas av min smärta. Sedan jag insjuknade i covid-19 har jag inte haft någon kondition alls och jag saknar anhöriga i närområdet, skriver kvinnan vidare i överklagan.
Trots det vidhåller Tekniska nämnden sitt beslut om att avslå kvinnans ansökan med motiveringen att funktionshindret inte bara ska var tillfälligt och att om den sökande, om än med vissa svårigheter, kan förflytta sig på egen hand eller resa med allmänna kommunikationsmedel, har man inte rätt till färdtjänst.
Kvinnan hade trott att någon skulle komma hem till henne och prata med henne, när hon istället blev uppringd på telefon var det utan förvarning och hon hann inte förbereda sig.
Även om ålder i sig inte utgör grund för färdtjänst kan det enligt Förvaltningsrätten inte heller bortses från att en person med stigande ålder får allt svårare med balans och fysik.
– Konsekvenserna för en äldre person som kan ramla på grund av dålig balans kan bli mycket allvarliga, skriver Förvaltningsrätten i sitt beslut där man beslutar att kvinnan är berättigad till färdtjänst.