Nu säljs alla oönskade julklappar på Blocket

Nu säljer svenskarna sina oönskade julklappar på Blocket. Redan efter Kalle Anka på självaste julafton började det dyka upp annonser med mp3-spelare och årets julklapp surfplattan.

På bara ett dygn har det lagts upp flertalet nya annonser på Blocket med julklappar som söker nya ägare. Några av de julklappar som har hamnat på Blocket är Platt-tv och dvd-filmer.

25 december 2010 13:56

- Det som folk säljer vidare är till exempel sådant som man har fått dubbletter av eller redan har. Förra julen såg vi även många annonser med årets julklapp spikmattan, och i år är det en del som säljer surfplattor, säger Marie Horneman, tillförordnad marknadschef Blocket.

Trafiken ökar
I mellandagarna ökar trafiken på Blocket. Folk säljer julklappar vilket skapar ett bra läge för att fynda nya produkter till ett lägre pris.

- Det blir något av en mellandagsrea även på Blocket. I och med att många säljer julklappar finns det stor chans att hitta så gott som nya saker till ett lågt pris, säger Marie Horneman.

Okej att sälja
En riksundersökning som Blocket har gjort visar att varannan svensk tycker det är helt okej att sälja vidare oönskade julklappar.

- Det är inte fult att sälja vidare julklappar längre. Man tänker helt enkelt att det är bättre att någon annan får användning för saken än att den hamnar längst in i garderoben, säger Marie Horneman.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström