Sen kvittering för Smedby

På tilläggstid ordnade Smedby AIS första poängen i årets division 2.

 

1-1 mot Enskede kom efter att Paul Chamoun nickade in kvitteringen.

 

- Jag tvekade aldrig, bollen skulle bara in, säger målskytten Paul Chamoun.

25 april 2010 13:27
Smedby hade väldigt svårt att få till något ordnat spel i första halvlek då man blev pressade högt upp i banan av motståndarna Enskede.

 

Hemmalaget fick en tung start på matchen då Enskede tog ledningen efter bara 6 minuter spelade efter en frispark som blev omdiskuterad.

 

En Smedbyspelare gick för tidigt i muren men bollen gick förbi ändå. Domaren blåste sedan av innan bollen letade sig in i mål och de flesta trodde att han blåst av för ny frispark men blåste istället mål, en märklig situation.

 

Smedby hade oerhört svårt att skapa några heta chanser större delen av matchen men fick ett fint läge efter halvtimmen spelad men Jonas Anderssons skott tog i stolpen.

 

I andra halvlek fick hemmalaget vinden i ryggen och fick igång lite mer spel och vårdade bollen på ett mycket bättre sätt än i första halvlek.

 

Kvitteringen kom
Dock så skapade man inga större farligheter mot Enskedes mål och deras för dagen stabila backlinje agerade lugnt och säkert.

 

Efter ett par byten i hemmalaget så fick man fart under benen och pressade tillbaka motståndarna sista tio minuterna. Så på tilläggstid kom chansen, efter ett inlägg från Niclas Wahlman tog inhopparen Paul Chamoun ner bollen och drog till direkt, målvakten gör en kanonräddning och styr bollen i ribban men Paul nickade in sin egen retur med en enorm vilja.

 

Smedbys tränare Anders Borg säger såhär om matchen:

 

- Vi blir oerhört tillbakapressade i första halvlek och skapar inget i stort sett. Efter halvtid får vi igång spelet lite bättre och det kändes väldigt skönt när kvitteringen kom och inte behöva börja serien med två 0-1-förluster. Det här var nog bra för självförtroendet och hoppas vi kan ta med oss avslutningen till nästa match.

 

Om man spelar som man gjorde sista tio minuterna i matchen kommer nog årets första trepoängare för Smedbys del snart.

 

 

Matchfakta
Smedby AIS-Enskede 1-1 (0-1)
Målen:
0-1 (6) Oscar Hovén, 1-1 (90) Paul Chamoun

 

Domare: Sebastian Lagrell
Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!