Hells Angels- medlem åtalad

Två män, 43 respektive 27 år gamla, har åtalats efter att ha misshandlat en 22-åring medan de tre samtidigt satt häktade.

 

Det hela ska ha ägt rum i häktets träningslokal.

 

43-åringen är en av frontfigurerna i Hells Angels Norrköpingsavdelning.

25 februari 2010 07:29
De tre männen satt häktade samtidigt, men av helt olika skäl. De tre - den misshandlade 22-åringen, en 43-åring och en 27-åring - tränade då en gång tillsammans i häktets träningslokal.

 

En kvinnlig häktesanställd har i efterhand beklagat att hon lämnade de tre ensamma i lokalen. Hon hade en magkänsla av, att det inte var så lyckat att de tre tränade tillsammans.

 

Fast det som hon framför allt oroade sig för, det var att 43-åringen skulle försöka värva 22-åringen till sitt gäng. Det var enligt henne 43-åringen, som uttryckt önskemålet om att de skulle få träna tillsammans.

 

Något hade hänt
10-15 minuter efter det att kvinnan lämnat de tre ensamma kom det en signal från träningslokalen. Hon förstod då att något hänt och bad en kollega att följa med dit.

 

Ut kom då 22-åringen med synliga skador. Han sa först att han hade ramlat och slagit sig. Men sedan, när dörren till lokalen stängts, sa han att de hade slagit honom därinne men att han inte fick säga något.

 

Den häktesanställde som följde med till träningslokalen har i polisförhören omtalat att 22-åringen kom ut med "en skaplig blåtira" och blodig, spräckt läpp.

 

Enligt 22-åringen har 43-åringen, medan de träningsboxade, plötsligt gett honom två hårda knytnävsslag mot ansiktet så att han föll omkull. Då ska 27-åringen ha sparkat honom.

 

Lurat på 7 000 kr
22-åringen uppger vidare att 43-åringen sagt sig tillhöra Hells Angels och att den misshandlade mannen lurat någon person - här finns lite olika uppgifter om vem detta skulle ha varit - på
7 000 kr.

 

43-åringen ska också ha deklarerat att "Vi tar det här på utsidan" och att 22-åringen skulle säga till "plitarna" att han ramlat. Om inte denne skötte sig skulle hans familj kunna råka illa ut.

 

Blodspår på handdukar åberopas av åklagaren mot 43-åringen.

 

De båda åtalade nekar till brott. De säger, att 22-åringen måste ha slagit sig på något av redskapen. De har inte gjort något som helst med honom.

 

Åtalet är rubricerat som försök till utpressning och övergrepp i rättssak. Övergreppet har då bestått i hot mot mannens familj liksom i att han själv skulle få problem, när han kom ut på anstalt. Detta för att skrämma honom från att anmäla det inträffade.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!