Nya jobb i Norrköping när AF satsar

Arbetsförmedlingen har beslutat att öppna nytt kontor i Norrköping med fokus på granskning och kontroll vilket innebär cirka 100 nya jobb.

Mikael Sjöberg, generaldirektör på Arbetsförmedlingen, som har sina rötter i Norrköping.

Mikael Sjöberg, generaldirektör på Arbetsförmedlingen, som har sina rötter i Norrköping.

Foto: Lars Pehrson/SvD/TT

Arbetsmarknad2019-09-23 11:04

I maj i år blev det klart att 38 personer skulle sägas upp på Arbetsförmedlingen i Norrköping – detta som en följd av det besparingsprogram i Moderaternas och Kristdemokraternas budget som riksdagen antog i december.

Men nu har det kommit en mer glädjande nyhet: nya kontor ska öppnas i Norrköping samt i Falun inom ramen för kontrolluppdraget av arbetslöshetsförsäkringen och arbetsmarknadspolitiska insatser.  Detta innebär omkring 100 nya arbetstillfällen per kontor.

Man kommer att påbörja rekryteringen till de två kontoren under hösten och räknar med att de kan tas i drift under första kvartalet 2020.

– I både Falun och Norrköping innebär det här beslutet att vi kan anställa redan uppsagd personal. Här finns mycket kompetens som vi nu kan ta tillvara både på lång och kort sikt, säger Mikael Sjöberg, generaldirektör på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

Det här handlar om ett led i en organisationsförändring som har att göra med uppbyggnad av en ny enhet: Granskning och kontroll. Det handlar alltså inte om förmedlingskontor.

– Det här är arbetsuppgifter som kräver specialisering och att man arbetar med frågorna på heltid för att därigenom garantera rättssäkerheten i besluten, kommenterar Stefan Popovic, chef för avdelningen kundsupport och ersättning på Arbetsförmedlingen i ett pressmeddelande.

– Arbetsförmedlarna, som tidigare har haft ansvar för kontrollerna, får nu större möjlighet att ägna sig åt det stödjande arbetet.

Omkring 100 nya jobb till Arbetsförmedlingens kommande kontor för granskning och kontroll i Norrköping.
Omkring 100 nya jobb till Arbetsförmedlingens kommande kontor för granskning och kontroll i Norrköping.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!