Och för att visa upp sig, skapa relationer, berätta om vad de gör och svara på frågor besöker de olika skolor i områdena just nu. I onsdags var det niorna på Hultdalsskolan i Åby som fick besök. Och frågorna till dem var många. Vad tycker ni om moppar? Hur många måste ni skjuta varje dag? Händer det att ni bli attackerade? Kan ni alla portkoder? Poliserna gjorde sitt bästa för att svara på de vetgiriga elevernas frågor. Det där med att skjuta behöver de lyckligtvis sällan göra.
Då blev det en större debatt om moppar, traktorer och hastighet.
– Tänk på att behörigheten ni har är till låns. Gör ni någon överträdelse kan Transportstyrelsen återkalla behörigheten. Så håll hastigheten och trimma inte era fordon. Det är inte roligt att behöva vänta med att övningsköra med bil, när polarna börjar, och man fått lämplighetstillståndet uppskjutet, svarade Kristin Salokannel.
Poliserna hade även en hel del frågor till eleverna. På frågan om de kände sig tryggare i Åby än inne i stan, blev svaret varierat.
– Ja, sade några, medan andra tyckte nej.
– Det beror på vilken tid, tyckte någon.
– Det finns ju färre potentiella mördare i Åby då det är mindre folk, en annan.
Klasskompisarna Carolina Kuhla Svensson, Ellen Ljung Rolf och Alice Jansson i 9B är ense om att områdespoliserna ökar deras trygghet i Åby.
– Det känns jättebra att det finns poliser här nu. Speciellt på kvällar. Häromkvällen satt vi och åt på pizzerian på kvällen och då kom det fram poliser och bara frågade hur det var. Så det känns bra, sade Alice.
Skolans trygghetsteam välkomnar områdespoliserna.
– Det är oerhört viktigt att vi fått områdespoliser hit. Det är viktigt att jobba med de här frågorna som diskuterades här i dag, sade Maria Quennerstedt i teamet.
Det kommer inte bara vara Kristin Salokannel och Marcus Larsson som syns i Åby, men just de två kommer lägga lite mer av sin arbetstid på att synas i området.
– Det är bra för oss att komma ut på skolor och berätta om vad vi gör och vilka vi är, så de vet vem de kan vända sig till. Det handlar mycket om att jobba förebyggande, sade Kristin Salokannel.
Och så var det frågan om det där med portkoderna.
– Länskommunikationscentralen i Linköping vet mycket. Men kan vi den inte så kanske någon granne kan öppna. Om vi har bråttom kanske vi måste slå sönder rutan i dörren för att ta oss in, sade Kristin Salokannel.
Även områden som Klockaretorpet, Navestad och Hageby har fått egna områdespoliser sedan början av året.