I kväll är det dags för årets Nobelbankett i Blå hallen i Stockholms stadshus.
Sjätteklassarna på Åbymoskolan fick i torsdags ett litet hum om vad som väntar kvällens gäster.
Sedan några år tillbaka arrangerar skolan årligen en egen Nobelmiddag för de som går i årskurs 6.
Eleverna får klä upp sig, lära sig om vett och etikett och bjuds på en fin middag med långbord och vacker dukning.
I år var det kycklingfilé med potatisgratäng och sallad som stod på menyn. Till efterätt blev det glass med strössel och kex.
Elis Johansson och Amilia Thiele var två av eleverna som deltog på middagen.
– Kul att få testa något nytt, säger Amilia.
– Väldigt kul. Det här är något väldigt speciellt som man bara får uppleva en gång. Vi har tränat i klassrummen på vad man ska göra, säger Elis.
Vad är det viktigaste att tänka på?
– Att vara trevlig.
Femteklassarna fick agera serveringspersonal. En nyttig erfarenhet menar Alexander Setterberg.
– Det är trevligt att servera. Det viktiga är att inte vara för på och fråga hela tiden utan att gå runt lite och se vilka som vill ha mer mat, säger han.
Efter middagen flyttades borden undan. Då blev det vals, som eleverna hade fått träna på under idrottslektionerna.
Det arrangerades även en flygtävling med flygfarkoster som eleverna hade byggt.
– Sen röstar vi fram den bästa uppfinningen, som också är något de fått jobba med under veckan, säger läraren Ulrica Larsheim Åberg.