20:e sommaren

Johan Stenberg, 47, firar 20-årsjubileum som arrendator av Skeppsdockans camping i Söderköping, precis vid Göta kanal.

21 juli 2019 16:00

– Vi öppnade ju campingen år 2000, så egentligen är det väl nästa år vi jubilerar på ett sätt. Men faktum är ändå att det här är 20:e sommaren som jag driver den här campingen tillsammans med min fru Jaranya.

Och campingen har fungerat bra?

– Ett bättre läge för en camping är svårt att hitta, säger han. Så det är väldigt många turister, som gärna kommer hit.

– Och det beror mycket på att läget för campingen är så bra, med en kilometers väg till centrala Söderköping och därtill ligger campingen också precis vid Göta kanal.

Har du många stamgäster som checkar in, år efter år?

– Ja, det är väldigt många och det ser jag som ett bevis på, att man både trivs med den här campingen och med vårt fina läge.

Hur många anställda har du?

– Vi driver ju även Korskullens camping inne i centrala Söderköping och totalt på båda campingplatserna, har jag tolv anställda varav fyra här på Skeppsdockan.

– Dessutom har vi en ny så kallad ställplats i år för husbilar nära Göta kanal vid Bergaskolan. Och den ställplatsen har blivit en succé, eftersom många husbilsägare vill campa centralt om det går.

Är det som man tror, att du jobbar hela sommaren och är ledig hela vintern?

– Ja, i stort sett är det ju så, säger Johan Stenberg. På sommaren hinner jag aldrig ta ut någon semester och även på vintern är själva vandrarhemmet delvis öppet. Vi vill kunna erbjuda företag, som är ut på jobb ett boende även på vintern.

– Men visst passar vi också på att ta semester under vintern, så är det ju.

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sören Boström