Annons

Här spelar flickor och pojkar fotboll på lika villkor

I Östergötlands största ungdomsfotbollsklubb, Smedby AIS, gör man inte skillnad på pojkar och flickor. Jämställdhetsarbetet har funnits med i flera år och en stor del av föreningens arbete möjliggörs genom sponsring. ”Det är självklart för oss att bidra till ett bra samhälle”, säger Cicki Törnell, kontorschef på Handelsbanken i Norrköping.   

Native 22 juni 2022 10:40
Detta är en annons som är köpt av ett företag.

 

Sport svetsar samman, skapar engagemang, bidrar till ansvarstagande, glädje och en aktiv livsstil. Föreningslivet är en viktig grund i samhället och genom att aktivt arbeta för ett mer jämställt föreningsliv kommer många positiva effekter.   

Med över 1200 medlemmar bedriver fotbollsklubben Smedby AIS Östergötlands största ungdomsverksamhet. Här har arbetet med att göra fotbollen mer jämställd tagit ordentlig fart de senaste åren.

– Vi pratar inte pojkar och flickor, vi pratar fotbollsspelare, säger Sandra Wingmalm, tränare för flickor -09 i Smedby AIS. 

Hon utvecklar: 

– Det här är något vi har jobbat hårt med de senaste åren. Jag är själv gammal spelare i klubben och på min tid var det inte lika jämställt som det är nu. Ledningen har varit tydlig under mina år som tränare att det inte är någon skillnad på pojkar och flickor och har nått jättefint resultat.

Idag är en tredjedel av föreningens ungdomar tjejer. I praktiken innebär arbetet för jämställdhet lika möjligheter för träningstider samt användning av planer vid träning och matcher. Något som inte varit självklart tidigare. 

– I dag kör vi på precis samma förutsättningar. Det här är något många föreningar jobbar hårt för att uppnå idag, men jag tror att vi ligger lite i framkant. Arbetet bottnar i en styrelse som arbetar hårt för det här och som har satt tydliga värdegrunder som förmedlats till oss som är i föreningen. Det är det här vi ska stå för. 

För att bidra till det lokalsamhälle som man är en del utav engagerar sig Handelsbanken i flera föreningar och organisationer. En viktig kärna i deras lokala engagemang är jämställdhet, därför har Smedby AIS arbete för att göra fotbollen mer jämställd blivit en viktig del att stötta.  

– Eftersom en av Handelsbankens styrkor är den tydliga lokala förankringen utgör banken en viktig del av det lokala samhället. Därför är det självklart för oss att vi bidrar till ett bra samhälle på flera sätt. Det här gör vi genom sponsring av den lokala idrotten men har även ett bidragande finger med i flera lokala välgörenhetsorganisationer. Samtidigt bidrar vi även till att verka för ett mer jämställt näringsliv, säger Cicki Törnell, kontorschef på Handelsbanken i Norrköping.    

Handelsbanken är en av flera samarbetspartner som är med och stöttar verksamheten som Smedby AIS bedriver. Ett arbete som aldrig hade varit möjligt utan sponsorer.    

– Sponsringen är avgörande för oss. Det är det som gör att vi orkar bedriva verksamheten som vi gör; att vi har möjlighet att ha planer, material och helt enkelt hålla i gång verksamheten. Det är framför allt avgörande för att vi ska kunna bedriva verksamheten så jämställt som vi gör, säger Sandra Wingmalm.  

 

Handelsbanken Norrköping

Varmt välkommen till Handelsbanken i Norrköping. Vi har lång erfarenhet av bankaffärer och kan hjälpa dig med allt som rör din ekonomi. Dessutom är vi specialister på den lokala marknaden här i Östergötland. 
Kontakta oss.

Den här annonsen är producerad av en kommersiell skribent. Den är alltså inte skriven av någon av våra journalister på Folkbladet.