Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Vi ses på festivalen

Folkbladet är i år en del av Augustifestivalen. Kanske är det en överdrift att påstå att vi är den största attraktionen.  Men det är faktiskt många som redan hittat oss vid Gamla Torget. Trogna läsare som kommer fram och har synpunkter på sin tidning.  En hel del nya abonnenter har vi också fått, och fler lär det bli. Vi finns där ju även i dag.

NORRKÖPING2008-08-23 03:00
Detta är en ledare. Folkbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.
Runtom i landet är det festivaler i dessa dagar. Det är nog kommunpolitikernas sätt att få oss att känna att det är en attraktiv stad vi bor i. På sommaren kan ju folk ha rest och upptäckt att gräset faktiskt var grönare på andra sidan. Eller i alla fall lika grönt. Alla städer har ju vackra parker, det upptäcker strax den som reser genom landskapen. Det är heller inte så att det bara finns en enda kaktusplantering i hela Sverige. Även i Skellefteå, Varberg, Växjö och Ronneby är invånarna övertygade om att just de har landets finaste kaktusplantering. Alla städer tycker säkert också att deras augustifestival är den bästa. Fast festivalerna är förstås sig intill förväxling lika. Samma knallar, samma tivoli, samma öl i plastmugg och samma BWO. Tro nu inte att jag är motståndare till stadsfestivaler. Tvärtom. Jag har absolut inget emot att köpa fem par strumpor, av tvivelaktig kvalitet visserligen, för femtio spänn. Och brända mandlar är strängt taget det enda godis jag kan stå ut med. En öl i mugg kan väl också slinka ned. De flesta uppskattar säkert festivalen, tycker att det är kul att det händer något. Men sanningen är också att stadsfesterna är ifrågasatta i varenda stad där de anordnas. I alla städer finns en kritisk opinion som t ex ger sig till känna på tidningarnas insändarsidor. Kritikerna klagar på oväsen, fylla och nedskräpning vid festivalerna. Jag vet flera som flyr stan när det drar ihop sig. Det går inte att vara kvar när city förvandlas till ett drängfyllekalas, menar de. Förmodligen har de visst fog för sina argument, jag brukar inte dra omkring på stan sent på kvällen när fylleriet förmodas nå sin kulmen. Det är lite rörande att kommunen valt att ha festivalen precis dagarna innan de flesta får lön. Folk ska helt enkelt inte ha råd med för många öl, är tydligen tanken. Det som irriterade många under Vattenfestivalen i Stockholm var urinerandet. All öl trängde sig förstås på och bajamajorna var säkert för få. Pisset rann i strida strömmar och många stockholmare sade sig förstå precis varifrån festivalen fått sitt namn... Vattenfestivalen fick dåligt rykte. Det blev väldigt politiskt korrekt att avsky Stockholm Water Festival. Till slut blev det för dyrt också för staden att arrangera festivalen och den lades ner, sörjd och saknad av få tycktes det. I dag finns det de som, en smula hånfullt såklart, menar att Pridefestivalen är den nya Vattenfestivalen. Men nu hoppas vi på en lyckad avslutning av festivalen här. Välkommen att besöka oss vid Gamla Torget i dag, vi finns där fram till cirka klockan tre. Vi ses! Det var bara det jag ville säga.
Läs mer om