Det är nog ett klokt beslut. Partiet håller fast vid de tre mål som den då nyvalda statsministern slog fast för ungefär nio månader sedan. Vid sidan av målen om att knäcka kriminaliteten, ordning och reda i välfärden och en klimatpolitik för mer jobb och mindre utsläpp så sätter nu Socialdemokraterna upp ett fjärde mål i sitt valmanifest: "Bedriva en ansvarsfull ekonomisk politik mot stigande priser."
I sådana här sammanhang arbetar partierna ofta med så kallade "kappor" av sammanhållande resonemang och perspektiv på tillvaron. Inuti kappan finns sedan ett antal detaljförslag på olika områden. Socialdemokraterna räknar för sin del upp ett femtontal olika mål och löften som presenterats sedan första maj och fram till idag.
Just förstamaj lanserade Socialdemokraterna ett förslag om höjd ersättning i a-kassan, den 16 augusti lovades att sätta topp för "sönderprivatiseringen" i välfärden och den 22 augusti gjordes ett utspel på temat "Krafttag för att förändra det orättvisa karensavdraget."
Att hålla sig till "kappans" sifferlösa och mer värderingsstyrda resonemang är så vitt jag förstår en klok politik. Få av oss uppfattar och tar till oss särskilt många av alla de enskilda förlag om ditten och datten som väller fram under en valrörelse. I grunden handlar det om förtroende.
Hur Socialdemokraterna bedömer opinionsläget under den sista veckan före valet kommer att avgöra om det kastas in några förslag som kanske kan lyfta i slutspurten. 1998 kom till exempel regeringen Persson med ett förslag om "maxtaxa i förskolan" och 2018 lanserade regeringen Löfven "Familjeveckan" precis i slutet.
När regeringspartiet kastar fram ett lite överraskande och/eller förbryllande förslag under de sista skälvande dagarna så får det en del uppmärksamhet. Inte minst måste de övriga partierna förhålla sig till förslaget, diskutera det, svara på mediernas frågor och kanske tappa tempo i sina egna toppfrågor för valspurten. Enligt de flesta undersökningar är det tämligen jämnt i opinionen så det ska inte förvåna om det finns anledning att förvånat höja på ögonbrynen här framöver.
På pressträffen då valmanifestet presenterades dominerade frågorna om gängkriminalitet. Magdalena Andersson lovade att varje "krona som satsas på polisen ska motsvaras av en satsad krona på socialpolitiken." Det är en bra bild av en politik som jag tror att de flesta av oss uppskattar.