Jag såg så mycket engagemang och hjärta hos er alla

Mina ögon faller på texten som kommer från en av våra vikarier i äldreomsorgen, Söderköpings kommun. Jag läser den och blir varm i hjärtat.

Evelina Nilsson är ordförande i socialnämnden i Söderköping. I sin debattartikel tackar hon alla medarbetare i socialförvaltningen för hur man - trots tuffa utmaningar - har klarat sommarens sociala insatser för behövande Söderköpingsbor.

Evelina Nilsson är ordförande i socialnämnden i Söderköping. I sin debattartikel tackar hon alla medarbetare i socialförvaltningen för hur man - trots tuffa utmaningar - har klarat sommarens sociala insatser för behövande Söderköpingsbor.

Foto: Elisabet Bergquist

Debatt2023-08-11 08:52
Detta är en ledare. Folkbladets ledarsida är oberoende socialdemokratisk.

Det står så här: ”En bukett röda rosor till personalen på dagverksamheten Solskenet i Söderköping för att ni får era vikarier att känna sig otroligt välkomna och att ni tar så bra hand om era besökare och sätter guldkant på deras dag.  /Tove tacksam vikarie”

Jag vill tacka Tove för ditt initiativ till insändaren, så fint gjort. Tack också för din insats som vikarie hos oss!  Jag vill också få utrymme att tacka alla medarbetare såväl på dagverksamheten Solskenet som på andra enheter inom socialförvaltningen. Ordinarie personal såväl som vikarier. 

Den upplevelse jag själv har av mitt politiska arbete i sommar och de rapporter jag får är samstämmiga och överlag positiva. Så positiva att jag hört orden ”bättre än på många år” nämnas. Tack alla medarbetare chefer vikarier! 

Vi är mitt uppe i många och mycket komplexa och svåra utmaningar och i det läget blir förstås sommaren en extra utmaning.  Sköra sommarmånader med verksamhet som ska bibehålla kvalité och hjärta samtidigt som semestrar ska välförtjänt få åtnjutas. 

Jag är som ordförande i socialnämnden och ansvarig politiker mycket glad över synpunkter som kommer från brukare, boenden, kunder, anhöriga, medarbetare. Förvaltningen gör ett gott arbete i att fånga upp och samla ihop allt detta till om möjligt genomförbara förslag. Att omforma semesterperioden är ett exempel på gott resultat av ett sådant arbete vi gör tillsammans. 

När jag i sommar (juni) var i hemtjänsten och jobbade under 3 dagar så möttes jag av så mycket positivitet och bra idéer. Jag såg så mycket engagemang och hjärta. Precis de ingredienserna som gör att vi har goda utsikter att ta oss an de utmaningar vi är uppe i men också har framför oss, komplexa utmaningar som kanske aldrig varit tuffare. Tack alla ni engagerade medarbetare inom socialförvaltningen i Söderköpings kommun, vare sig ni jobbar natt eller dag, är chef eller gör din insats i omvårdnaden. 

Tack för det varma och med hjärtat fina engagemang som ni varje dag bär med er. Välkomna med goda idéer, tankar och synpunkter. 

Under hösten fortlöper vårt arbete och vi önskar finnas nära dig. Vi kommer i socialnämndens ledning även under hösten besöka butiker och platser i kommunen för att möta er. Jag som ordförande i nämnden kommer göra utrymme för fler hela arbetsdagar tillsammans med er ute verksamheterna.