Ungdomscirkus gör föreställning med rörelsehindrade barn

9 december 2009 03:00
I kväll ger de rörelsehindrade barn som gått i cirkusskola hos Norrköpings ungdomscirkus föreställning på Sagateatern i Linköping.

 

- Det blir en cirkusshow med allt som hör till, riktiga dräkter och cirkusmusik, säger Marcus Bertilsson, tränare på Norrköpings Ungdomscirkus.

 

I två månader har deltagare från Barn- och ungdomshabiliteringen i Linköping fått lära sig bland annat jonglering, akrobatik och trolleri.

 

- Det är barn och ungdomar som har haft svårt att röra sig, men som är vana att kämpa. Vi har blivit väldigt imponerande över deras glädje och tålamod, säger Marcus Bertilsson.

 

Barnen och ungdomarna kommer från Norrköping, Linköping och andra orter i länet. För 30-årsjubilerande Norrköpings ungdomscirkus var samarbetet en ny erfarenhet.

 

- Vi visste inte riktigt var vi skulle lägga ribban och åkte till Linköping med öppna dörrar. Men det fungerade oväntat bra, och var den roligaste cirkusskola vi haft. Jag tror cirkusen gett dem mycket glädje och gemenskap, förutom träning i koordination och balans, säger Marcus Bertilsson.

 

Bakgrunden till samarbetet är studier från Skåne som visar lyckade resultat av cirkus hur kan användas i habilitering.

 

Så jobbar vi med nyheter
 Läs mer här!
Sara Schüldt