Gamla och nya favoriter på musikfesten

Nu är musikfesten Where's the Music igång. Vi träffar folk i vimlet som är på jakt efter nya musikaliska upptäckter – och vill se gamla favoriter.

Foto:

WTM-Festival2015-02-12 20:04

Det inbitna Hardcore Superstar-fanet Rebecka Wass från Falköping står först i kön utanför Flygeln, där hon har fått sällskap av Norrköpingstjejen Isabell Sjö.

– Hardcore Superstar är det bästa jag vet. Det är mitt hemma, säger Rebecka.

– Vi känner inte varandra sedan tidigare, men har ju något gemensamt upptäckte vi här. Vi är supertaggade. Man vet vad som väntar, tillägger Isabell Sjö.

Följer ett schema

Men annars handlar det mycket om att upptäcka ny musik på en showcase-festival som Where's the Music. Det berättar festivalräven Patrik Andersson, som vi träffar på Tegelvalvet, att han tänker göra. Han har lyssnat noga på festivalens artister och band på Spotify och går in för att hinna se så många som möjligt live under de tre festivaldagarna.

– Att hitta nya band är så mycket bättre än att se Iron Maiden på Bråvalla. Jag har gjort upp ett schema över det jag ska se. Jag har ett excelark i fickan, säger han och skrattar.

"Kul att det händer något"

Therese Rahnel och Patrice Sundin började kvällen på Laxholmskällaren med att lyssna på sin kompis, singer/songwritern Elin Petersson, skivaktuell under artistnamnet Elin Bell.

– Det är kul att upptäcka ny musik, säger Therese Rahnel.

– Sedan är det kul att det händer något i Norrköping. Vi ska passa på att se Min stora sorg, Aurora, Kite, Maskinen och mycket annat, berättar de.

Iida bjuder på energisk pop med rötter i folkmusiken på Saliga Munken. 
Foto: Michael Svensson
Iida bjuder på energisk pop med rötter i folkmusiken på Saliga Munken. Foto: Michael Svensson
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!