Biegniewski är Norrköpings hopp i Talang

I kväll gäller det för 10-åriga Nicole och pappa Kryspin från Norrköping. De tävlar i direktsändning om en finalplats i TV3:s talangjakt Talang Sverige.

Talang. Nicole Biegniewska och pappa Kryspin Biegniewski tävlar om en finalplats och miljonvinsten.
Foto: Sören Boström

Talang. Nicole Biegniewska och pappa Kryspin Biegniewski tävlar om en finalplats och miljonvinsten. Foto: Sören Boström

Foto: Sören Boström

TALANG-TV2014-05-12 07:23

– Det känns toppen. Den här gången blir det mera show, säger Kryspin Biegniewski, tidigare violinist i Norrköpings Symfoniorkester.

Nicole och hennes pappa Kryspin tog sig till delfinal med låten Fairytale, Alexander Rybaks vinnarlåt i Eurovision Song Contest 2009. Folkbladets TV-krönikör Erika Wiman är en av dem som har imponerats av Nicoles talang: "Det är svårt att förstå att hon bara är tio när hon drar loss på fiolen" skriver hon.

"Temperamentsfullt"

Även denna gång kommer Kryspin Biegniewski att kompa på gitarr, medan Julia spelar fiol och sjunger.

– Vilken låt vi ska spela vågar jag inte säga, då kanske vi blir diskade. Men det blir temperamentsfull populärmusik och vi kommer att ha två flickor som dansar på scenen, berättar Kryspin Biegniewski.

Hälsar till publiken

Far och dotter Biegniewski har också spelat in en hälsning till tittarna som finns att se på Youtube. I inspelningen, från Symfoniorkesterns personalmatsal, berättar att de att de vill "sprida musikglädje och livsenergi".

– Vi tyckte att det kändes rätt att spela in hälsningen i Norrköpings kulturhjärta – med fin utsikt över Holmentornet som är ett landmärke i Norrköping, säger Kryspin.

Vinnaren av Talang koras i en direktsänd final den 18 maj och belönas med en miljon kronor.

Kvällens delfinal är den tredje och sista och sänds i TV 3 i kväll med start kl 20.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!