Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Här är vinnaren i årets mästerkock

Amir Kheirmand började och slutade med en chansning. Experimentet med potatis kokt i ankfett gick inte hem hos juryn. Men utan upptäckarglädjen hade han knappast tagit hem segern i "Sveriges mästerkock".

Amir Kheirmand, 34, kan numera titulera sig Sveriges mästerkock. På onsdagskvällen tog han hem segern i TV4:s underhållningsprogram. 
Fotograf: Jessica Gow/TT

Amir Kheirmand, 34, kan numera titulera sig Sveriges mästerkock. På onsdagskvällen tog han hem segern i TV4:s underhållningsprogram. Fotograf: Jessica Gow/TT

Foto: JESSICA GOW / TT

Stockholm2014-04-03 09:24

Kokboken "Amir lagar världens bästa mat" är färdigtryckt och på väg ut i handeln. Efter flera månaders hemlighetsmakeri kan egenföretagaren Amir Kheirmand äntligen jubla över bokkontraktet och segerchecken på 250 000 kronor.

Trots att det har gått lång tid sedan finalavsnittet i TV4 spelades in har han svårt att hitta ord för den explosion av känslor som uppstod när juryn ropade upp hans namn.

– Det finns hur många superlativer som helst som man kan använda. Man kan säga "fantastiskt", "grymt", "mega", "asballt", "skithäftigt" och allt det där. Men ska jag göra en liknelse var det som att ta sig i mål efter ett maratonlopp eller att bestiga Mount Everest, säger han.

Ända in i det sista såg kampen mellan Amir Kheirmand och skattejuristen Ala Abasi extremt jämn ut. Båda fick mycket beröm för sina välkomponerade trerättersmiddagar – men bemöttes också med kritik av juryn. Ala för sin chokladmousse där chokladbitarna inte riktigt hunnit smälta. Amir för sin "smaklösa" potatis kokt i ankfett.

Amir Kheirmand konstaterar att han ibland har spänt bågen lite väl hårt med sina experiment, samtidigt som upptäckarlustan också har gett honom extrapoäng från juryn.

– Den största utmaningen i det här programmet har varit jag själv. (TT)

Läs hela artikeln i Folkbladet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!