Allvar i Love Antells"Så mycket bättre"

Han är inte årets mest kända namn, men en favorit bland de andra artisterna. När Love Antell står i centrum för "Så mycket bättre" tar allvaret över.

Hela gänget.  Deltagarna i årets "Så mycket bättre" har kommit varandra nära. "Vi har tummat på att träffas igen", säger Love Antell som står i centrum för lördagens program.
Foto: Karl Melander/TT

Hela gänget. Deltagarna i årets "Så mycket bättre" har kommit varandra nära. "Vi har tummat på att träffas igen", säger Love Antell som står i centrum för lördagens program. Foto: Karl Melander/TT

Foto:

Stockholm2014-11-29 14:30

De flesta medverkande i årets "Så mycket bättre" är betydligt mer kända lördagens huvudperson Love Antell. I början av 2000-talet hajpades Antells band Florence Valentin hårt, men hans karriär har trots det hållit sig på underground-nivå.

Kanske är det på väg att förändras i och med hans medverkan i TV4:s populära tv-program.

– Jag märker att folk känner igen mig på stan. I helgen åkte jag tåg till Oslo och då skulle hela tåget prata med mig. Men det är bara roligt. Jag spelade på Bajens fest i går (läs: i onsdags) och gjorde "Tommy tycker om mig" lite som en hyllning till homoerotiken inom fotboll, att alla kramas när det blir mål och så. Alla sjöng med, säger Love Antell till TT.

De andra artisternas tolkningar av Love Antells låtar släpps först när programmet har sänts, men flera av de låtar han själv har framfört är nu hans mest populära på Spotify.

– De här släppen har pinnat förbi mina egna låtar på Spotify, det är liksom "hallå, ni måste lyssna på mina låtar också!" Men det är en effekt som jag gillar med det här programmet. Jag måste nog leva med "Tommy tycker om mig" nu, säger han.

Det märks att Love Antell är populär bland de andra artisterna i årets "Så mycket bättre". Han blir hyllad av sina kolleger Carola Häggkvist, Amanda Jenssen och Orup, och såväl Ola Salo som Johan T Karlsson har svårt att hålla tillbaka tårarna när de sjunger sina versioner av Love Antells låtar.

– Det blev en fin stämning under min dag. Det var ju sista dagen och alla kände sig nog ganska bekväma efter att ha festat ihop i sju dagar. Min musik är ju ganska allvarlig, med politiska budskap. Jag tycker att det blev en fin, liksom värdig stämning, säger Love Antell. (TT)

Höjdpunkt. "Jag kommer alltid att tänka på den här tiden när jag hör de här låtarna", säger Love Antell som står i centrum för lördagens "Så mycket bättre". 
Fotograf: Henrik Montgomery/TT
Höjdpunkt. "Jag kommer alltid att tänka på den här tiden när jag hör de här låtarna", säger Love Antell som står i centrum för lördagens "Så mycket bättre". Fotograf: Henrik Montgomery/TT

Fakta/Love Antell

Är: 34-årig musiker och konstnär från Stockholm.

Tidigare: Slog igenom som frontfigur i bandet Florence Valentin. Gruppen bildades 2002 och släppte sitt debutalbum "Johnny Drama" 2004. 2007 kom uppföljaren "Pokerkväll i Vårby Gård" och 2009 släppte bandet sin sista skiva "Spring Rico". Som soloartist har Love Antell släppt albumet "Gatorna tillhör oss" och samlingen "Hitsville Haninge".

Aktuell: Som en av artisterna i årets "Så mycket bättre".

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!