Information till våra läsare

Den 31 december 2024 är sista dagen som Folkbladet ges ut. Detta innebär att vår sajt inte längre kommer att uppdateras efter detta datum.

Vi vill tacka alla våra läsare för det stöd och engagemang ni har visat genom åren.

För er som vill fortsätta följa nyheter från Norrköping och Finspång hänvisar vi till NT.se, där ni hittar det senaste från regionen.

Tack för att ni varit en del av Folkbladets historia.

Allför mycket rockopera

Muse. Matt Bellamy i Muse. 
ARKIVBILD: Jack Plunkett/AP/T

Muse. Matt Bellamy i Muse. ARKIVBILD: Jack Plunkett/AP/T

Foto: Jack Plunkett

Skivrecension2015-06-10 00:55
Det här är en recension. Åsikterna i texten är skribentens egna.

En konceptplatta om psykologisk krigföring, drönare, tredje världskriget och eh, ekobalans – låter det som en hit? Devonbandet Muse verkar sympatiskt nog ha struntat i allt kommersiellt tänk i samband med sjunde studioplattan ”Drones”. Berättelsen om en mänsklig drönare som gör uppror mot sina herrar andas ärligt engagemang och oro inför tillståndet i världen.

Det betyder tyvärr inte att ”Drones” är en vare sig särskilt originell eller lyckad skiva. Återgången till proggrockrötterna, den högst traditionella produktionen signerad AC/DC:s producent Robert ”Mutt” Lange och Matt Bellamys extremt stora Queen-komplex står i vägen för budskapet. Det blir rockopera av alltihop – en konstform som funkar bra på scenen, men där musiken väldigt sällan klarar av att stå helt på egna ben. (TT)

Fotnot: Muse är bokade till Bråvallafestivalen, och spelar den 26 juni.

Progressiv rock

Progressiv rock

MUSE

”Drones”

(Warner Music)

Bästa låt: ”Dead inside”

Betyg: * *